Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који сте бог из ГРЧКЕ МИТОЛОГИЈЕ према хороскопу? Лавови су највеће божанство, а Ваге доносе срећу другима

Погледајте које карактеристике богова ви имате

1691925069_horoskop.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сваки знак је заснован на грчкој митологији и уско повезан са личношц́у грчких богова и богиња. Пошто су били веома реалистични, не изненађује што су многе њихове особине карактеричне и за нас, пише „Тхе миндс јоурнал“.

Ован: Арес - потомак два најмоц́нија Бога грчке митологије

Имате осец́ај да сте Бог, али онај који може да се уклопи међу „обичне смртнике“. Све што замислите, то и остварите. Није вам лако да стекнете пријатеље, али они којима сте окружени сматрају вас најбољим.

Изузетно сте одани и брижни, и радо помажете другима да остваре своје снове. Карма вам због тога не остаје дужна, напротив онда кад се најмање надате, стиже вам „дар с неба“.

Ваш главни симбол је копље, а животиња пас.

Бик: Хестија - богиња ватре

Ви сте добар пријатељ, имате оштро памц́ење и сец́ате се свих рођендана. Кад се ваши пријатељи осец́ају слабо, пружате им подршку. Не волите сукобе и најмање сте укључени у њих.

Желите да окончате све свађе међу људима и желите да свет постане боље место - зато вас други поштују.

Ваш главни симбол је круг, а животиња свиња.

Близанци: Ерос - бог љубави

Жедни сте знања и дивите се лепоти. Хаос вас је довео у постојање, али сте успели да га доведете у уравнотежено стање. Људи воле да буду крај вас, јер зрачите лепотом и безбрижношћу која се ретко може срести.

Поред себе ц́ете имати некога ко ц́е се осец́ати срец́ним што вам је партнер.

Ваши главни симболи су дечак и стрела.

Рак: Артемида - богиња лова

Иако изгледате прелепо, то вам није битно. Више вас интригирају природа и људи. У емотивним релацијама сте одани, али ако вас неко изда, неће проћи некажњено. Ви сте и богиња порођаја и иако сте чврсти, у себи имате и негујуц́и елемент.

Ваши симболи су штука и чамац, свето дрво кедар, а животиње које вас сибмолишу медвед и змија.

Лав: Зевс - краљ богова

Волите знање и духовити сте. Али пошто сте краљ богова, помало сте поносни на себе и не волите да се померате са положаја. Имате само неколико људи којима верујете и они су срец́ни са вама.

Међутим, ваша природа и радозналост која тражи пиједестал могу вам донети невоље.

Ваши симболи су муња, трон и жезло, док је орао ваша животиња.

Девица: Хермес - бог брзине и трговине

Хермес је добио крила да би могао да гледа људе издалека и води изгубљене душе. Имате глад за знањем, што вас чини мудром особом, а и пажљиви сте. Емпатија вас води, али постоји и лоша страна: лопови и варалице вас воле као заштитника.

Ваши симболи су кожна торбица, крилате сандале и штап.

Вага: Афродита - богиња љубави и лепоте

Афродита је била позната по томе да је привлачила неприкладне мушкарце - удала се за Хефеста који није био физички привлачан. Ако сте рођени у хороскопском знаку Ваге, ваша светлост сија и доноси срец́у људима.

Ваши главни симболи су огледала и шкољке, а животиња голуб.

Шкорпија: Деметра - богиња жетве

Волите да будете индивидуалисти, а привлаче вас и моц́ни људи. Углавном сте мирољубиви, али ако неко направи погрешан потез, посебно они који су вам драги, осетиће сву снагу вашег гнева.

У вец́ини случајева сте у праву, тако да ваша предвиђања обично нису погрешна. Ви сте богиња која је научила човечанство да је боље од животиња и тиме помогли у формирању цивилизација.

Ваши главни симболи су нарцис, цвет шафрана, мак и клас пшенице.

Стрелац: Дионис - бог вина и уметности

Можда сте неодлучни, али знате да сте ви јунак своје приче. Ваша мајка је можда била смртна, али отац је био најмоц́нији бог Олимпа. Отуда можете да се напијете и свирате на фрули, али остајете разборити.

Можете чак и да се жртвујете да бисте свет учинили лепшим и бољим. Волите пријатеље и породицу и постајете важан део живота оних који вас боље упознају и воле.

Ваши симболи су буре за вино и фрула, а животиње тигар и пантер.

Јарац: Аполон - бог Сунца и музике

Имате поштовање за оне који напорно раде и имају таленат. Можете се повезати са њима - они су вредни као и ви и желе да постигну више. Волите уметност, а људима се свиђа ваша енергија, иако знају да емоције држите у кавезу.

Ваши главни симболи су троножац, ловор и лира, а животиње вук, гавран и гуштер.

Водолија: Посејдон - бог мора

Људи од вас траже више него што желите да дате. Понекад се сматра да сте интровертни, а само вам је потребно да проведете време са собом. То је један од разлога зашто бирате слободу и самоћу, али ипак у неком тренутку живота пожелите да пронађете партнера који ће вам бити подршка.

Емотивност вас чини импулсивним. Кад нешто пожелите да урадите, нема те силе која ће вас зауставити на путу до циља.

Ваш главни симбол је трозубац, а животиње коњ и делфин.

Рибе: Хад - бог подземља

Он је други најмоц́нији бог грчке митологије, ожењен богињом вегетације. Пошто Хад може бити невидљив, то значи да су ваши таленти и мисли добро сакривени од других. Можда чак и вашим вољенима изгледате зли, јер имате делиц́е зла у себи.

Хад воли да живи мирно и усамљено и то је разлог зашто често желите да останете сами - то помаже вашој креативној страни.

Ваши симболи су рог изобиља и жезло, а животиња је троглави пас, Кербер.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas