· · Коментари: 0
Муње

Баварци представили нови "М5" и "М5 компетишн" (ФОТО/ВИДЕО)

"БМW" и овим моделима показао да неће лако препустити лидерску позицију у овом сегменту

bmw-m5-6.jpg
Фото:"БМW"

Конкуренција може да, само са уживањем, попут милиона поштовалаца баварског произвошача аутомобила да гледа два најновија бисера - "бмw М5" и "БМW М5 компетишн" који су данас и званично, доживели светску премијеру.

Са много новина, сјајним стилистичким решењима, са централним дисплејом који је порастао на 12,3 инча нови "БМW М%" који има просечну потрошњу 10,5 литара на 100 километара и емисију ЦО2 од 239 грама по километру, као и нови "БМW М5 компетишн" са истом просечном потрошњом и емисијом ЦО2, поново царују у сегменту "бизнис седана" који су способни за свакодневну употребу али и кадри да покажу раскошне, високе спортске перформансе, динамичност какву до сада није имао ни један овакав модел.

Фото:"БМW"

Са новим спортским амортизерима, преузетим од "БМW М8 гран купеа" и са ојачаном шасијом нови "БМW М5 компетишн" има још бољу управљивост на самом лимиту, комбинованом са супериорним комфором. 

Прочитајте још:Овим аутомобилима фале само крила да би ПОЛЕТЕЛИ! (ВИДЕО)

Мотор од 4,4 литра радне запремине , са осам цилиндара у В распореду, са "БМW М твин-пауер турбо" технологијом испоручује 600 КС у "слабијој" верзији, а у "компетишну" чак 625 КС!


"БМW М5" спринта од 0 – 100 км/х за 3.4 , а до 200 км на час му је потребно свега 11,1 секунди, "Компетишн" је муњевитији. До "стотке" стиже за 3,3 секунде, до 200 на сат за 10,8! Максимална брзина је електронски ограничена на 250 км на час за обе верзије али се уз посебан "М5 драјвер" пакет добија и 305 км на час.

Наравно, нису овде у питању само снажни мотори већ цео систем вешања, мењача, преноса, електронских чудеса.Набрајати све шта ови аутомобили имају би био поголем посао јер шта и рећи за аутомобиле чија седишта су пресвучена најмекшом "Мерино" кожом...

Прочитајте још:Провозајте се са нама у новом "бугати широну пур спорту"(ВИДЕО)

Продаја  почиње у августу, а цена у Немачкој стартује од 120.900 евра за стандардну варијанту, односно  129.900 евра за "М5 компетишн"

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.