· · Коментари: 0
Представљен

Погледајте који је аутомобилски ХИТ стигао у Србију! (ФОТО)

Бестселер компаније "БМW" ,нова "Серија 5" већ изложена и у нашим салонима

1596102817_the-new-bmw-530e-xdrive--2-.jpg
Фото:"БМW"

Једна од најпродаванијих лимузина на свету, а и у нашој земљи, одмах после светске премијере је стигла и у Србију! Баварски гигант "БМW" много полаже у своју "петицу" која је и овог пута направљена за десетку! Нови" БМW серије 5" стигао је и у Србију и већ се налази у продајним салонима!

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)

Ова популарна  „бизнис лимузина“ је један од најпродаванијих БМW модела на нашем тржишту. Краси га унапређен спољашњи дизајн, додатно појачан осећај луксуза у ентеријеру, већа ефикасност и динамичност захваљујући електрификацији погонског система и врхунске иновације у областима асистенције возачу, управљању и конективности. 

Фото:"Делта моторс"

Поред бензинског и дизел агрегата, нови "БМW Серије 5 "је доступан и као плаг-ин хибрид који прати државна субвенција на куповину у износу од 3500€, као и субвенција приликом регистрације возила.

Водећи модел је "БМW М550и x драјв седан" са 4.4 литарским В8 мотором од 530 КС док је на нашем тржишту најпопуларнији модел "БМW 520д x драјв" са дволитарским дизел агрегатом који испоручује 190КС. Опционе М Спорт кочнице су доступне за поручивање и у црвеној боји.

Фото:"Делта моторс"

Нови точкови су израђени од лаких легура и доступни у верзијама од 18 до 20 инча, док су као опција по први пут у понуди 20-инчни БМW точкови Индивидуал ер-перформанс са побољшаном аеродинамиком и смањеном тежином.

Дизајн ентеријера има усавршене детаље, опциони 12,3-инчни контролни екран (10,25-инчни контролни дисплеј сада је део стандардне опреме), аутоматска клима са проширеним карактеристикама и спортски кожни волан са новим уређењем мултифункцијских тастера.

Прочитајте још: Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

Контроле на централној конзоли сада су у црној боји високог сјаја, док је ентеријер могуће поручити у новој перфорираној варијанти Сенсатец или опционално кожу Дакота или ексклузивну Напа кожу. Комфорт седишта су доступна као опција, а могуће је поручити и нова М мултифункционална седишта.

Фото:"Делта моторс"

Плаг-ин хибридни асортиман проширен је на пет модела "БМW Серије 5". Уведена је нова "милд-хибрид" технологија од 48В за све четвороцилиндричне и шестоцилиндричне моторе, која обезбеђује бржи одзив на делимичним оптерећењима и боље убрзање, већу ефикасност као и унапређен рад аутоматске старт/стоп функције захваљујући стартер-генератору снаге од 8 кW/11КС.

Фото:"Делта моторс"

Нови системи асистенције возачу и проширене функције утабали су пут аутономној вожњи - упозорење о напуштању траке  сада поседује и функцију враћања у саобраћајну траку, ту је и активна навигација, аутоматско формирање траке за случај нужде и упозорења за раскрсницу која долази сада са функцијом кочења.

Прочитајте још: Погледајте зашто за овај аутомобил Немачка сваком купцу даје 9.480 ЕВРА!

Додатно 3Д визуализација околине приказује саобраћајне ситуације и могуће интервенције система за помоћ возачу на инструмент табли, а ту је и опционално доступан Паркинг асистент додатном функцијом асистенције за вожњу уназад.

"БМW оперативни систем 7" је код новог модела "БМW Серије 5" део стандардне опреме и отвара мноштво потенцијалних нових апликација и могућности повезивања, као и проширену персонализацију.

                                                    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.