· · Коментари: 0
Светска премијера

Моћни баварски ауто-гигант представио свој први електрични СУВ (ФОТО/ВИДЕО)

Прво потпуно електрично возило "БМW и X3" одмах објаснило ко је ко на тржишту

1594731352_naslovna.jpg
Фото:"БМW"

Газда је стигао! Сачекали су мало да се и други покажу и онда су показали ко су и шта су! Моћни баварски произвођач аутомобила "БМW" представио је свој први теренац са погоном само на електричну енергију -" иX3".

Под хаубом је електромотор од 285 КС са 400 нм обртног момента који има аутономију од 460 километара. Максимална брзина му је, електронски ограничена на 180 километара на час, али зато од нула до 100 километара на час стиже за сјајних 6,8 секунди!

Фото:"БМW"

При томе на 100 километара троши 17,5 до 18,1 киловат-час!

Да би напунили батерију на кућној инсталацији до 100 одсто капацитета треба вам 7,4 сата. На брзим пуњачима, наравно знатно краће, па тако на пример, до капацитета од 80 одсто, батерију можете напунити на брзом пуњачу за свега 34 минута! Таман док предахнете, попијете кафу натенане...

Прочитајте још:Гаранција на ауто-батерије 10 година или МИЛИОН километара!

Овај аутомобил је тежак 2.185 килограма! Дуг је 4.734 мм, широк 1.891 мм, висок 1.668 мм. Међуосовинско растојање од 2.664 мм гарантује пун комфор за пет одраслих путника.
Путници имају обиље места и  за пртљаг јер је капацитет пртљажника, без обарања наслона задње клупе 510 литара. када вам затреба више простора, за превоз нечег габаритнијег, оборите наслон задњих седишта и ето "комбија" од 1.560 литара корисне запремине.

Поклоници добре и забавне вожње поздравиће одлуку да се погон и даље, традиционално, повери задњим точковима!

Све остало је типично "бе-ем-овски". Сјајно држање на путу, сва сила најсавременијих електронских система асистенције возачу, модерна унутрашњост "биоскопски" тач скрин, луксуз, квалитет, безбедност и онај посебан дух који краси сваку "бембару" је ту!

Прочитајте још:"Фијат" понудио аутомобиле који штите и од КОРОНЕ!

Наравно, такозвана конекција, повезивост, спрега са мобилним уређајима, мноштво информација које су лако доступне, врхунски аудио уређај, све је то нешто на шта су нас Баварци и навикли.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.