· · Коментари: 0
Горштак

"Тојота" не тврди да може бити само један, али има места за седам путника!

Јапански гигант представио нови СУВ"Хајлендер" намењен тржишту Европе чија продаја почиње следеће године

tojota-hajlender-1.jpg
Фото:"Тојота"

Америку су већ бацили под ноге са својим великим СУВ возилом а на ред је дошла и Европа!  "Тојота" је данас представила верзију новог "хајлендера" за тржиште "Старог континента" чија се продаја очекује почетком следеће године.

Прочитајте још: Тотални опозив возила са класичном моторима: Све на струју!

Моћни "горштак" са седам седишта(у три реда) стиже у фокус јавности непосредно пошто је јапански аутомобилски гигант, представо и најмањи модел СУВ породице "јарис крос".

Фото:"Тојота"

"Тојота хајлендер" користи савремену "ГА-К" платформу и споља се скоро и не разликује од верзије која се продаје у САД. Наравно, како то и доликује лидеру на пољу хибридне технологије, и "горшртак" поред бензинског мотора од 2,5 литара има и хибриднои систем који располаже са два електромотора (напред и назад) а снага која се добија је импресивних 244 КС.

Прочитајте још: Ево како је "Тојота" обрадовала возаче, а ЗАБРИНУЛА конкуренцију (Фото/Видео)

При томе овај горостас неће бити омиљен аутомобил нафтних компанија јер троши само 6,6 литара, у просеку, на пређених 100 километара! Зато ће га волети еколошки освешћени људи јер је емисија ЦО2 свега 146 грама ЦО2 по пређеном километру што с обзиром на габарите овог СУВ возила, заиста није много.
Ово је иначе први пут да ће се овај модел "Тојоте" појавити на тржиштима Европе. Сада је "Тојота" комплетирала своју понуду у овом сегменту. "Хајлендер" допуњује "Тојота" СУВ хибридних возила у којој су "јарис крос", "РАВ4", "ЦХ-Р".

Прочитајте јошНаруџбине већ почеле: Огромно интересовање за "Тојотину" љуту папричицу (Фото/Видео) 

Наравно, ту је и погон на сва четири точка, врхунски системи безбедности, познати "тојота сејфти сенс".
Возило је дуго 4.950 мм, точкови су од алуминијума, промера 20 инча. Унутрашњост је модерна, са обиљем простора за путнике, има седам седишта, два у трећем реду, али то нису "помоћна седишта" на којима могу обично да се сместе само деца, или ниже особе.

Фото:"Тојота"

За разлику од великог броја сличних возила у "хајлендеру" може да се сместе, у последњем реду, две одрасле особе. И при томе "хајлендер" располаже и са великим пртљажним простором од 658 литара, који када се преклопе други и трећи ред седишта има запремину као осредњи комби - 1.909 литара!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.