· · Коментари: 0
Муњевито

Погледајте које је возило срушило рекорд на легендарној "Сузуки"! (ВИДЕО)

"Хонда сивик тајп Р" померила границу на једној од најзахтевнијих писта на свету

1594292943_hondan.jpg
Фото:Хонда

Брже од муње! "Хондина" до сада најекстремнија "љута папричица" моћна "хонда сивик тајп Р" названа "специјална едиција" поставила је нови рекорд за возила са погоном само на предње точкове на легендарној јапанској писти "Сузука".

Фото:"Хонда"

"Хонда сивик тајп Р специјал едишн" је круг на писти познатој по незаборавним тркама Формуле 1,  савладала је за 2 минута 23,993 секунде!

Прочитајте још:Ово нисте знали! "Шкода" је учествовала на легендарној трци "24 часа Ле Мана" САМО ЈЕДНОМ из ОВОГ РАЗЛОГА

Још је оснивач "Хонде" Саичиро Хонда, тамо неких педесетих година прошлог века тврдио да ниједан аутомобил не сме на друм, да буде продаван, док се не докаже на тркачкој писти која немилице открива све мане и недостатке возила.

Традиционално "Хонда" тестира на 5,8 километара дугој писти и Сузуки која је позната по изузетно брзим кривинама али и 1,8 километара дугом правцу.

Прочитајте још:Да ли знате који ауто Џереми Кларксон сматра НАЈЛЕПШИМ свих времена?(ФОТО/ВИДЕО)

То је изузетан тест за управљивост, кочење возила.

Мотор под хаубом ове"Хонде" је 2.0-литарски ВТЕЦ, турбо бензинац који испоручује 320 КС и до стотке носи овај аутомобил за 5,8 секунди.

Само 100 ових "специјалних" модела биће понуђено у продаји на тржишту Европе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.