Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ДОМАЋИ РЕЦЕПТИ

Припремите СТАРИНСКИ КОЛАЧ по рецепту наших бака: Штанглице са орасима за сва чула (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Уколико волите укусе старинских колача, штанглице са орасима или жуте штанглице су непогрешив избор.

1646343747_stangle.png
Фото: InstagramScreenShot/ukusi_juga
Oglas

Једноставни, квалитетни, укусни и исовремено хрскави колачићи који ће вас вратити у детињству у укусе бакине кухиње и рецепата уз које смо одрастали. Опробајте се у прављењу популарних штанглица са орасима.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Састојци за кору:

  • 150 грама маслаца, може и маргарина
  • 160 грама кристал шећера
  • 200 грама млевених ораха
  • 80 грама брашна
  • 5 беланаца

Састојци за жути слој који се суши:

  • 5 жуманаца
  • 100 грама шећера у праху

Састојци за фил од ораха:

  • 100 грама маслаца, или маргарина
  • 100 грама шећера у праху
  • 100 грама млевених ораха
  • 50 милилитара млека

Припрема штанглица са орасима:

Укључити рерну да се загрева на 170 степени. Омекшалом маслацу или маргарину додати шећер па све умутити. Затим додати млевене орахе и брашно и све сјединити. Смеса није компактна. Посебно улупати снег од беланца па њих додати претходно умућеној смеси и све сјединити кашиком уз мешање.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

У плех димензија 30 пута 20 центиметара ставити папир за печење, сипати смесу и ставити да се пече око 30 минута на 170 степени. Док се пече умутити жуманца са шећером у праху.

Када се кора скоро испекла, још је мекана али се ухватила корица. Ту негде око 30 минута премазати жути део преко целе коре и вратити још 20 минута да се пече тачније суши. Искључити рерну па оставити тако у рерни да се све заједно хлади и стегне. Горња корица треба да је хрскава, осушена. И треба да остане жута.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Ако вам се чини да још није довољно сува слободно подесите температуру на 100 степени па сушите мало и онда опет оставите да се хлади у загрејаној рерни.

Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?

За припрему фила најпре загрејати 50 милилитара млека да буде врело па прелити преко млевених ораха и измешати. Улупати маслац са шећером у праху па им додати попарене орахе и све заједно умутити. Овом масом премазати цео колач, преко жутог фила када се колач прохлади.

Посути све млевеним орасима и оставити пар сати пре сечења.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas