· · Коментари: 0
ДОМАЋИ КОЛАЧ

Рецепт за домаћу КРЕМПИТУ: Кремаст колач који је готов за час! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Кремпита је старински колач који је једноставан за прављење. Уживајте у кремастом укусу.

1621337514_Depositphotos_382038382_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Састојци за бисквит: 3 јаја, 3 кашике шећера, 1 ванилин шећер, 2 кашика уља, 3 кашика брашна, 1/2 кашичице прашка за пециво.

Састојци за фил: 1/2 литра млека, 2 кашике шећера, 2 кесице ванилин шећер, 5 кашике брашна, 3 жуманца.

Шам: 3 беланца, 2 кашике шећера.

Прочитајте још: Здрав слаткиш у ПАР ПОТЕЗА: Потребни су вам грожђе, шећер и кухињски ТРИК! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Поступак: 

Јаја умутити пенасто (прво беланца), додати шећер и ванилин шећер. Додати уље и кашиком умешати брашно помешано са прашком за пециво. Пећи у калупу за торте које је обложен пек папиром. Готову кору охладити и пресећи на пола је да се добије две.

Прочитајте још: Рецепт за НАЈСОЧНИЈУ баклаву са пистаћима! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

400 мл млека сипати у шерпу да се кува, 3 жумаца умутити са 2 кашике шећера и 2 кесице ванилин шећера. У умућена жуманца додати 100 мл млека и 5 кашика брашна. Када млеко почне да кључа, склонити са шпорета и сипати смесу са жуманцима. Вратити на шпорет, мутити да се фил згусне. Па затим склонити са шпорета да се прохлади.

3 беланца умутити са 2 кашике шећера.

У прохлађен фил лагано миксером или кашком умешати умућена беланца. На доњу кору бисквита сипати крем па ставити другу кору.Посути са шећером у праху. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.