Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈЕДИНИ РЕЦЕПТ ЗА КОХ КОЈИ ВАМ ЈЕ ПОТРЕБАН: Ништа се не топи у уста као овај колач!

Кох је једноставан, топао и мирисан, као што су биле недеље наших бака, у њему нема луксуза, али има љубави, а то је оно што сваки прави колач мора да има

1761292746_00a6ed68115c79a328c9c650a62fce16d2170b32.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоји колач који не осваја раскошним филовима ни скупим састојцима, већ својом једноставношћу, мекоћом и мирисом који враћа у детињство. То је кох, десерт који се генерацијама спрема у домаћим кухињама широм Србије.

Његова чаролија лежи у споју лагане, прозрачне коре и млека које се нежно упија у сваки залогај. Није ни пресладак, ни тежак — само савршено домаћи. Често се служио недељом, након ручка, док се из кухиње ширио мирис ваниле и карамелисаног млека, али може бити и идеалан десерт уз јутарњу кафу.

Састојци:

  • 6 беланаца
  • 6 жуманаца
  • 6 кашика шећера (за снег)
  • 10 кашика гриза
  • 2 кашике брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 ванилин шећер

За прелив:

  • 0,5 литара млека
  • 6 кашика шећера

Припрема:

Одвојите беланца од жуманаца.
Беланца умутите у чврст, сјајан снег, постепено додајући 6 кашика шећера. Када снег постане густ, додајте једно по једно жуманце, па лагано сједините.

У смесу умешајте гриз, брашно, прашак за пециво и ванилин шећер. Мешајте варјачом или силиконском шпатулом, само толико да се састојци повежу.

Смесу сипајте у плех (отприлике 20×30 цм) обложен папиром за печење.
Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 20 минута, док површина не порумени и колач не добије златну боју.

Док се кох пече, у шерпи загрејте млеко са 6 кашика шећера и ванилом.
Кад млеко проври, склоните га са рингле.

Када извадите кох из рерне, одмах га врућег прелијте врућим млеком — равномерно, да свака пора упије слатку течност. Кох ће на тренутак „попити“ млеко и постати мекан и сочан.

Оставите кох да се потпуно охлади и да упије сву течност.
Најлепши је кад одстоји неколико сати у фрижидеру — тада се укуси сједине, а текстура постане савршено сочна.

По жељи, поспите мало рендане коре лимуна, кокосовог брашна или прелијте карамел-сосом за посебан шарм.

Пријатно!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas