Ово је идеална посластица за целу породицу и викенд пред нама...
Сочни бисквит натопљен са пуно млека и премазан карамел намазом. Пробајте га направити по овом једноставном рецепту.
Прочитајте још: КРМЕНАДЛЕ А ЛА РАДОШ: Спрема их на посебан начин (РЕЦЕПТ)
Састојци за бисквит:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 2 ванилин шећера
- арома ваниле
- 10 кашика глатког брашна
- 1 прашак за пециво
- мало соли
Састојци за кондензовано млеко:
- 1 литар млека
- 250 грама шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица густина
Састојци за прелив:
- 1 литар млека
- 500 милилитара биљне павлаке за шлаг
- кондензовано млеко
Састојци за премаз:
- 300-400 грама карамела
Припрема:
Прво припремите кондензовано млеко. Пола литра млека загрејте са шећером до врења, па наставите кувати још 10 минута. Остатак млека помешајте са густином и прашком за пециво, па убаците у вруће млеко и наставите кувати уз повремено мешање варјачом. Након отприлике 40 минута, добићете густу светлосмеђу смесу, коју само још треба процедити.
Прочитајте још: ОМИЉЕНА посластица Иване Михић: Припрема се по оригиналном РЕЦЕПТУ њене мајке - чувени ВЕРИН колач (ФОТО)
Док се млеко кува, припремите бисквит. Одвојите беланце и уз мало соли их умутите у чврсти снег. Поступно додајте кашику по кашику шећера и наставите са миксањем. Жуманце мутите неколико минута са ванилијом и ванилин шећером. Кашиком помешајте обе смесе, па лагано умешајте брашно и прашак за пециво. Излијте у највећи калуп, на масни папир и пеците око 40 минута на 175 степени. Прохладите бисквит, избодите горњу страну вилицом. Окрените избодену страну доле, макните масни папир, па бисквит вратите у калуп.
Загрејте млеко и павлаку, додајте кондензовано млеко и добро измешајте да течност буде хомогена. Прелијте равномерно по бисквиту. Причекајте 10 минута да се све упије, па премажите карамелом у танком слоју.
Колач је најукуснији кад је добро охлађен у фрижидеру.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ