Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Сочно и КРЕМАСТО! Да ли сте пробали домаћи ТРИЛЕЋЕ? (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Ово је идеална посластица за целу породицу и викенд пред нама...

1665785653_tirlece.png
Фото: Instagram/tonkarecirucak
Oglas

Сочни бисквит натопљен са пуно млека и премазан карамел намазом. Пробајте га направити по овом једноставном рецепту.

Прочитајте још: КРМЕНАДЛЕ А ЛА РАДОШ: Спрема их на посебан начин (РЕЦЕПТ)

Састојци за бисквит:

  • 10 јаја
  • 10 кашика шећера
  • 2 ванилин шећера
  • арома ваниле
  • 10 кашика глатког брашна
  • 1 прашак за пециво
  • мало соли

Састојци за кондензовано млеко:

  • 1 литар млека
  • 250 грама шећера
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица густина

Састојци за прелив:

  • 1 литар млека
  • 500 милилитара биљне павлаке за шлаг
  • кондензовано млеко

Састојци за премаз:

  • 300-400 грама карамела

Припрема:

Прво припремите кондензовано млеко. Пола литра млека загрејте са шећером до врења, па наставите кувати још 10 минута. Остатак млека помешајте са густином и прашком за пециво, па убаците у вруће млеко и наставите кувати уз повремено мешање варјачом. Након отприлике 40 минута, добићете густу светлосмеђу смесу, коју само још треба процедити.

Прочитајте још: ОМИЉЕНА посластица Иване Михић: Припрема се по оригиналном РЕЦЕПТУ њене мајке - чувени ВЕРИН колач (ФОТО)

Док се млеко кува, припремите бисквит. Одвојите беланце и уз мало соли их умутите у чврсти снег. Поступно додајте кашику по кашику шећера и наставите са миксањем. Жуманце мутите неколико минута са ванилијом и ванилин шећером. Кашиком помешајте обе смесе, па лагано умешајте брашно и прашак за пециво. Излијте у највећи калуп, на масни папир и пеците око 40 минута на 175 степени. Прохладите бисквит, избодите горњу страну вилицом. Окрените избодену страну доле, макните масни папир, па бисквит вратите у калуп.

Загрејте млеко и павлаку, додајте кондензовано млеко и добро измешајте да течност буде хомогена. Прелијте равномерно по бисквиту. Причекајте 10 минута да се све упије, па премажите карамелом у танком слоју.

Колач је најукуснији кад је добро охлађен у фрижидеру.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas