Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Sočno i KREMASTO! Da li ste probali domaći TRILEĆE? (RECEPT/FOTO)

Ovo je idealna poslastica za celu porodicu i vikend pred nama...

1665785653_tirlece.png
Foto: Instagram/tonkarecirucak
Oglas

Sočni biskvit natopljen sa puno mleka i premazan karamel namazom. Probajte ga napraviti po ovom jednostavnom receptu.

Pročitajte još: KRMENADLE A LA RADOŠ: Sprema ih na poseban način (RECEPT)

Sastojci za biskvit:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • aroma vanile
  • 10 kašika glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli

Sastojci za kondenzovano mleko:

  • 1 litar mleka
  • 250 grama šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica gustina

Sastojci za preliv:

  • 1 litar mleka
  • 500 mililitara biljne pavlake za šlag
  • kondenzovano mleko

Sastojci za premaz:

  • 300-400 grama karamela

Priprema:

Prvo pripremite kondenzovano mleko. Pola litra mleka zagrejte sa šećerom do vrenja, pa nastavite kuvati još 10 minuta. Ostatak mleka pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, pa ubacite u vruće mleko i nastavite kuvati uz povremeno mešanje varjačom. Nakon otprilike 40 minuta, dobićete gustu svetlosmeđu smesu, koju samo još treba procediti.

Pročitajte još: OMILJENA poslastica Ivane Mihić: Priprema se po originalnom RECEPTU njene majke - čuveni VERIN kolač (FOTO)

Dok se mleko kuva, pripremite biskvit. Odvojite belance i uz malo soli ih umutite u čvrsti sneg. Postupno dodajte kašiku po kašiku šećera i nastavite sa miksanjem. Žumance mutite nekoliko minuta sa vanilijom i vanilin šećerom. Kašikom pomešajte obe smese, pa lagano umešajte brašno i prašak za pecivo. Izlijte u najveći kalup, na masni papir i pecite oko 40 minuta na 175 stepeni. Prohladite biskvit, izbodite gornju stranu vilicom. Okrenite izbodenu stranu dole, maknite masni papir, pa biskvit vratite u kalup.

Zagrejte mleko i pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i dobro izmešajte da tečnost bude homogena. Prelijte ravnomerno po biskvitu. Pričekajte 10 minuta da se sve upije, pa premažite karamelom u tankom sloju.

Kolač je najukusniji kad je dobro ohlađen u frižideru.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas