· · Коментари: 0
БЕЗ СЛАТКИША

Три "анти-стрес" производа који ће вам помоћи да ЗАДРЖИТЕ УЗАК СТРУК

Шта учинити и како да се носите са повећаним апетитом током стресног периода?

1673475374_183823_shutterstock-1962242731_f.jpg
Фото: Shutterstock

Трагање за тренутним задовољством у тањиру главни је проблем савремене пословне жене.

Да бисмо разумели природу повећаног апетита на ивици нервног слома, помоћи ће нам познавање биоритма стреса. А да будемо прецизнији, информације о биоритмовима хормона стреса – кортизола и кортикотропина, који се популарно назива хормон анксиозности. Ова два хормона стреса достижу врхунац око 6-8 ујутру, када се пробудите осећајући се пуни енергије и енергије. Затим, након јутарњег хормонског „успона“, почиње опадање и до ручка ниво кортизола и кортикотропина опада, а у касним поподневним сатима после 15-16 часова осећате недостатак енергије, умор и тешко се можете концентрисати. било шта.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Чињеница је да ваше тело прелази у режим одмора и почиње да се припрема за спавање. До 20.00-21.00 садржај хормона стреса достиже минимум да бисте могли у потпуности да повратите снагу, а до 2 сата ујутру циклус се наставља, хормони поново почињу да расту тако да је ваше буђење лако, енергично, а јутро је енергично. .

Испоставило се да је најнесигурнија зона током дана, када је наше тело подложно стресу, а руке посежу за нечим сланим, масним и слатким, време између 15.00 и 24.00 часа, када ниво кортизола пада. Иронично, управо у овом временском периоду, када је наше тело већ подешено на талас одмора и опуштања, заказујемо пословне састанке, нервозно трзамо воланом у саобраћајној гужви, гурамо јавни превоз током шпица и набрајамо безброј кућних послова. у нашим главама. Уморни, исцрпљени и узнемирени, долазимо кући и трчимо до фрижидера да се „наградимо“ за још један напоран дан обилном вечером припремљеном не у најбољој традицији здраве исхране...

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Ово су три намирнице које ће вам сачувати линију током стресног периода.

Пастрмка

Да ли сте знали да 200 грама пастрмке може да вам пружи неколико сати среће? Ствар је у томе што је пастрмка богата витаминима растворљивим у мастима и масним киселинама, као и витаминима Б. Витамин Б6, који преовлађује у њеном саставу, учествује у срећној синтези серотонина. Ту се крије универзална срећа - у речним водама.

Зечетина

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Зец није само одличан оковратник и одлично дијететско месо, већ и производ који је јединствен по свом витаминском саставу. У месу кунића има пуно корисних материја: гвожђе, фосфор, манган, флуор, калијум и витамини Б6, Б12, ПП, због чега ова врста меса превазилази све остале по витаминско-минералном саставу. А, у нашем случају, зец је неизоставан лек за блуз.

Бадем

Осећаја глади? Једите 7 бадема. Они ће вам пружити не само осећај ситости, већ ће вам помоћи да се носите са умором, раздражљивошћу и претераном агресијом, јер садрже моћан борац против стреса - цинк! А састав бадема витамина Е гарантује одличан тен.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.