Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕФИКАСНО

Годину дана јео је САМО КРОМПИР: Имао је 150 килограма, а данас је НЕПРЕПОЗНАТЉИВ (ФОТО/ВИДЕО)

"Нека ваша исхрана буде досадна, а живот занимљив", то је лекција коју је Аустралијанац Ендрју Флиндерс Тејлор истакао као најважнију у процесу у скидања килограма.

1610445218_pjimage.jpg
Фото: Принтскрин / Инстаграм / спудфит
Oglas

Он је на Јутјубу поделио своју причу о томе како је скинуо велики вишак и то уз помоћ прилично захтевног и бизарног режима.

Наиме, Ендрју је годину дана јео само кромпир. Но, ово је дало резултате, и то какве!

Прочитајте још: Изабране НАЈБОЉА И НАЈГОРА ДИЈЕТА 2020. ГОДИНЕ: Једна је одлична за опште здравље, а другу никако не препоручују!

На почетку дијете имао је 150 килограма, да би након 12 месеци вага показала 53 килограма мање! Данас је он фит човек који више не једе само кромпир, већ ужива у здравим и добро избалансираним оброцима.

- Мој изазов је био замишљен као краткорочна интервенција за лечење зависности од хране. За мене је храна била као за алкохоличара алкохол, па сам желео да свој проблем слично и третирам - апстиненцијским моделом. Решио сам да одустанем од свих намирница, осим кромпира - испричао је отац двоје деце из Мелбурна.

Ендрју је истакао да је осетио само бенефите од оваквог начина исхране и да се није суочио са јо-јо ефектом.

Прочитајте још: И нутриционисти их избегавају: Зашто не воле намирнице за које сви мислимо да су здраве?

- Нисам се угојио и могу да кажем да више нисам завистан од хране. Пре неколико недеља био сам на прегледу и лекар је врло задовољан општим стањем мог здравља. Такође, ментално се осећам далеко боље него пре дијете - истакао је.

Прочитајте још: На дијети сте, а килограми су и даље ту: Окривен ДАН када људи одустају од дијете

Важно је акцентовати да је Ендрју свој план спровео након што је пажљиво изучио сваки аспект овакве исхране и уз консултацију са доктором, који је пратио његово стање током кромпир дијете.

- Добијао сам преко 600 одсто својих дневних потреба за гвожђем и преко 400 одсто препоручених доза витамина Ц, заједно са пуно влакана, а сви су ми говорили да ће ми то недостајати - испричао је он и додао је да је због смањеног уноса калцијума користио и сојино млеко и то приликом припреме пире кромпира.

Прочитајте још: БЕЗ ГЛАДОВАЊА: Скините 5 килограма са чувеном РОТАЦИОНОМ дијетом (КАЛЕНДАР)

Током изазова, Тејлор је јео све врсте кромпира, укључујући и батар. Од зачина је користиои сушено биље и слатки чили, а избегавао је уље. Пио је углавном воду, а повремено би себи дозволио и чашу пива. Недостатак меса у исхрани надоместио је конзумирањем витамина Б12. Није ограничио количину кромпира - јео је све док не би био сит. Првих месец дана није вежбао, а након тога је сваки дан вежбао по 90 минута.

- Ендрјуов експеримент само показује да је пробушена кашика кључ губитка килограма. Свака дијета која вас води у калоријски дефицит помоћи ће вам да смршате. Ја је лично не бих препоручио, веома је рестриктивна, једна од најстрожих која постоји - истакао је доктор Спенсер Надолски, аутор књиге "Тхе Фат Лосс Пресцриптион". 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas