Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

I nutricionisti ih izbegavaju: Zašto ne vole namirnice za koje svi mislimo da su zdrave?

Nutricionisti su vrlo izbirljivi kada su u pitanju namirnice koje se prodaju u supermarketu.

1610094860_Depositphotos_73489195_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Oni vode računa šta unose u svoj organizam, a posebno su sumnjičavi prema navodno zdravim proizvodima. Otkrijte u narednim redovima koje su to namirnice koje nutricionisti izbegavaju u širokom luku.

Pročitajte još: BEZ GLADOVANJA: Skinite 5 kilograma sa čuvenom ROTACIONOM dijetom (KALENDAR)

Integralni hleb

Mleko od soje
Soja sadrži izoflavone, materiju koja je u stanju da poremeti hormonalni balans kod žena i izazove gojaznost. Nutricionisti iz ovog razloga preporučuju da izbegavate namirnice sa sojom, uljučujući i mleko od soje.

Integralni hleb je veoma bogat vlaknima, zbog čega je idealan ako želite da jedete manje, a budete siti. Problem s integralnim hlebom, posebno onim koji se prodaje u supermarketu, je činjenica da je najčešće pun konzervansa i aditiva, zbog čega treba da budete pažljivi kada ga kupujete i dobro se informišete o njegovom sastavu.

Energetske pločice od žitarica

Ovaj desert se mahom prodaje kao zdrava alternativa tradicionalnim čokoladicama. On je, međutim, pun šećera, soli, veštačkih zaslađivača i zasićenih masti.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Zimi KIČMA "plače" od bolova, a najviše prija joj sasvim OBIČNA stvar

Konzervisano voće

Sirupi u kojima se čuva konzervisano voće sadrže veliku količinu šećera, koja u potpunosti poništava korist od unosa zdravih hranljivih materija iz samog voća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas