Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалне намирнице за ДОРУЧАК ако сте на ДИЈЕТИ: Важно је којим намирницама започињете дан

О доручку се често говори као о најважнијем оброку у дану

1686496890_shutterstock_283095326.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дијететичари саветују да, уколико желите лакше да изгубите сувишне килограме, одаберете неку од ових пет хранљивих намирница као идеалан избор за доручак.

Малине

Дијететичари саветују да, уколико желите лакше да изгубите сувишне килограме, одаберете неку од ових пет хранљивих намирница као идеалан избор за доручак.

Једна шоља малина има 8 г влакана, а унос влакана може подстац́и губитак тежине. Током двогодишње студије, истраживачи су открили да је повец́ање уноса влакана за 8 г на сваких 1.000 унесених калорија резултирало губитком од 2 килограма.

Овсена каша

Овас може помоц́и у губитку тежине на два начина - препун је влакана која ће вас дуже држати ситим, а уз то реч је о угљеним хидратима са "спорим ослобађањем", те ако их поједете три сата пре вежбања могу вам помоц́и да сагорите више масти.

Каша такође може бити избор за доручак са високим садржајем протеина. Једна кесица углавном даје 15 г протеина, а ако је преливена путером од орашастих плодова, орашастим плодовима или семенкама, цео оброк може давати 20-30 г протеина.

Јогурт

Многи јогурти такође садрже протеине и могу помоц́и онима који желе да смршају. Протеин сурутке најбољи је за губитак тежине и природно се налази у јогурту, као и у облику праха.

Они који не желе да конзумирају прерађену сурутку могу додати јогурт у доручак, али саветује се да изаберете обичну варијанту и да додате свеже воц́е, како бисте смањили унос калорија и повец́али унос влакана.

Путер од кикирикија

Орашасти плодови су препуни протеина и влакана, који вас дуже држе ситим и помажу у губитку тежине. Путер од орашастих плодова такође пружа и добру дозу здравих масти.

Орашасти плодови и путер од орашастих плодова када се додају јогурту, овсеној каши или протеинским палачинкама могу чинити врло задовољавајуц́и доручак.

Две кашике путера од кикирикија имају нешто мање од 200 калорија, 7 г протеина и 2 г влакана.

Јаја

Једно велико јаје има 6 г протеина и 72 калорије, што га чини хранљивим избором за доручак за мршављење. Једна студија је открила да су људи који су јели јаја за доручак дуже осец́али ситост и изгубили двоструко више килограма од оних који су добили исту количину калорија из пецива за доручак.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas