Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈЕЛОВНИК ШАМПИОНА: Исхрана које се Новак Ђоковић строго придржава

Исхрана која му помаже да буде у врхунској форми

1682165493_novak-djokovic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Једна од најбољих спортиста свих времена Новак Ђоковић води изузетно здрав живот, те веома води рачуна које намирнице уноси у свој организам, како би био у што бољој форми. Зато његов начин исхране увек интригира јавност, јер је врло специфичан. Већ је познато да је Ноле из јеловника избацио шећере, глутен, млечне производе и црвено месо.

Са друге стране, труди се да пије доста воде током дана, а ниједно јутро не прође да не узме, чим се пробуди, чашу млаке воде са лимуном. Труди се да бу оброци буду у прближно исто време, а преподневну ужину узима само уколико има потребе.

ОВАКО ИЗГЛЕДА ЈЕЛОВНИК ШАМПИОНА:

Први дан

Доручак: Пије воду чим устане и то са две кашике меда. Затим једе мусли и то од:

органског оваса или зоба
бруснице
суво грожђе
семенке бундеве или сунцокрета
бадеме
Преподневна ужина (ако је потребно): хлеб без глутена или крекери са авокадом и туњевином.

Ручак: Салата од мешаног зељастог поврћа, паста примавера без глутена (користи тестенину од пиринча, тиквице, шпаргле, сушени парадајз и опциони вегански сир).

Поподневна ужина: Јабука са путером од индијског ораха; диња.

Вечера: Кељ, цезар салата (кељ, коморач, киноа и пињоли) плус дресинг (укључујуц́и инћуне или сардине); минестроне супа; филети лососа са печеним парадајзом и маринадом.

Други дан

Доручак: Вода, две кашике меда, банана са путером од индијског ораха, воће.

Преподневна ужина (ако је потребно): тост без глутена са бадемовим путером и медом.

Ручак: Салата од мешаног зељстог поврћа, зачињена салата са резанцима (укључујуц́и резанце без глутена, црвену паприку, руколу, индијски орах и листове босиљка, балсамико сирће).

Ужина средином поподнева: Интегралне плочице са воћем и орашастим плодовима;

Вечера: Салата од туњевине (боранија, канелини пасуљ, рукола, туњевина, црвена паприка, парадајз и леблебија из конзерве), парадајз супа, печени парадајз.

Трећи дан

Доручак: Вода, две кашике меда, овас без глутена са путером од индијског ораха и бананама, воц́е.

Ужина средином јутра: Домац́и хумус (укључујуц́и леблебију и соја сос без глутена) са јабукама.

Ручак: Зелена салата, тестенина без глутена са моћним пестом (укључујуц́и тестенину од пиринча, орахе и листове босиљка).

Поподневна ужина: Авокадо са крекерима без глутена, воће.

Вечера: Салата са авокадом и домаћим преливом, супа од шаргарепе и ђумбира.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas