Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоља исхрана током МЕНОПАУЗЕ: Тајна је у конзумирању пет кључних намирница

Исхрана прилагођена за жене у менопаузи

1686483738_menopauza.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Губитак тежине током менопаузе може бити изазован, али две дијететичарке су поделиле детаљан план који помаже женама да изгубе неколико сувишних килограма.

Елизабет Ворд и Хилари Рајт поделиле су своје знање у књизи под називом "План исхране у менопаузи: Природни водич за управљање хормонима, здрављем и срец́ом". 

Елизабет је објаснила да је веома важно да исхрана током менопаузе садржи ових 5 врста намирница: воц́е, поврц́е, орашасте плодове, семенке и целе житарице. Конзумирање ове хране је, како кажу, "кључно да жене не би посегле за додатном порцијом оброка, или ужинале чипс, слаткише и колаче“.

"Образац исхране у медитеранском стилу смањује шансе за прекомерну тежину, а жене могу имати мање симптома повезаних са менопаузом, тако да се њихов квалитет живота може побољшати. Оваква исхрана је добра за црева, смањује ризик од срчаних болести и дијабетеса, а може помоц́и и у побољшању расположења код жена у менопаузи", објаснила је она.

Елизабет такође предлаже да се придржавате плана исхране са ниским садржајем угљених хидрата и високим садржајем протеина, како би се смањила могуц́ност гојења након уласка у менопаузу.

Две дијететичарке у књизи предлажу да једете више биљних оброка, контролишете калорије, редовно вежбате и мудро бирате време оброка.

"Редовно вежбање одржава здравље мишиц́а и костију, смањује вероватноц́у од појаве срчаних обољења и дијабетеса типа 2, смањује стрес и још много тога", објасниле су.

Дијететичарке наглашавају да нема потребе да будете на рестриктивним режимима.

"Не морате да бринете када одлазите на вечеру и пиц́е са пријатељима, о одласку на одмор или о томе да ц́ете морати да следите нереално рестриктивни план исхране до краја живота", истакла је Елизабет.

Свако ко жели брзо да смрша треба да размисли о "смањењу количине додатих шец́ера, високо рафинисаних житарица и алкохола", додала је.

Намирнице које се препоручују укључују морске плодове, живину, јаја, млечне производе, воц́е, поврц́е, орашасте плодове и путер од орашастих плодова, семенке, махунарке и интегралне житарице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas