Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 ПРЕДЛОГА ЗА ПОСНИ ДОРУЧАК: Укусно, брзо и здраво за читаву породицу по нешто (РЕЦЕПТ)

За време поста најтеже је направити укусан доручак који ће пријати читавој породици

1678533018_shutterstock_1060066049-naslovna-posna-jela.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Посни оброци се често спремају брже и једноставније од мрсних. Ми вам доносимо 3 предлога за посни доручак:

Проја са зељем

Потребно је:

400 грама спанаћа (може и залеђени)
1 празилук
300 мл киселе воде
пројано брашно по потреби
100 грама белог брашна
со
сусам
уље

Припрема: На мало уља продинстајте празилук, а затим додајте спанаћ и со. Када се све лепо укрчка, оставите смесу да се прохлади. У чинију измешајте киселу воду, пројано и бело брашно, со и мало прашка за пециво. Кад измешате, додајте и спанаћ са празилуком. Све преручите у тепсију и пеците око 20 минута на температури од 200 степени.

Фото: Схуттерстоцк

Шампињони и макароне

Потребно:

Паковање посних макарона
400 грама шампињона
1 празилук
уље, со и бибер
200 мл парадајз соса
Припрема: На мало уља продинстајте празилук, а потом и опране и исецкане шампињоне. Налијте парадајз сос и ставите зачине. Пустите 5 минута да се све крчка. Скувајте макароне, процедите их и прелијте са сосом од печурака.

Печене паприке и кромпир

Потребно је:

500 грама печених паприка
500 грама кромпира
маслиново уље, першун и со
Припрема: Кромпир скувајте и исеците на коцке. Паприке исецкајте на коцке па помешајте и додајте уље, со и ситно сецкан свеж першун. Послужите док је топло.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas