Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БРЗО И ЛАКО: Направите корице за питу или погачу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Једноставан рецепт који ће вас одушевити

1648279776_pitice.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Бакина кухиња
Oglas

Из бакине кухиње овога јутра стиже нешто другачији рецепт. У питању су брзе корице за питу или погачу.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА КОЛАЧ ТРОСТРУКИ УЖИТАК - фини спој меког бисквита са ванила и чоколадним кремом

Потребно је: 

250 мл млека
1 кашичица шећера
20 мл маслиновог уља + 2 кашике
400 гр брашна
соли

Надев:

100 гр сира фета
1 јаје
 сусам

Припрема:

У сир додати 1 жуманце па издробити виљушко, жуманце оставити за премазивање
У ванглицу сипати млако млеко измрвити  квасац и додати шеће па кад надође, додати уље, брашно и со. 

Добро измесити  тесто које је мекше зато га најбоље радити миксером. Оставити да одмори око 30 минута. Истрести на сто па поделити на три дела па рукама обликовати лопте...покрити кесом и крпом и одморити опет 5-6 минута. 

Сто подмазати уљем као и руке и тесто лагани развијати притискајући тесто и тањити га до провидности. Нарочито обратити рачуна на ивице које су увек мало пуније. Поделити развучено тесто ножемна два дела шп дужини, па по ширине да добијемо 9   танка прозирна листа. 

Кренути од доњег дела, леви и десни лист пребацити на средину, убацити две кашичице сира па тесто пребацити на задњи ред. Покрити са левим и десним листом. Ређати у подмазан плех или  обложен пек папиром. 

Прочитајте још: ПОСНЕ БОЛОЊЕЗЕ: Направите омиљене шпагете и у току поста!

Пресећи свако тесто по среени и попреко да добијемо лепе лиснате коцке. Покрити фолијом 20 минута па премазати жуманцетом и посути сусамом. Стављамо у врућу рерну која је загрејана на 220 степени Ц пећи да лепо порумене око 25 -30 минута. Покрити крпом да омекну и одморе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas