· · Коментари: 0

Брзо и лако направите кремасти колач са ОРАСИМА И ЧОКОЛАДОМ (ВИДЕО)

Укусан и кремаст колач

1666851616_torta.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Бакина кухиња

Из бакине кухиње овога јутра стиже колач који се прави једноставно и лако.

Прочитајте још: Рецепт за најукуснији СЛАВСКИ КОЛАЧ: Испробајте проверен начин припреме најбитнијег јела на ТРПЕЗИ

Потребно је:

2 јаја
12 кашика шећера
12 кашика млека
3 кашике уља
2 кашике какаа
14 кашика брашна
1 прашак за пециво

Прелив:

700 мл млека
4 кашике шећера + 1 ванилин шећер
200 гр чоколаде
200-250 гр маслаца или маргарина
200 гр мл. ораха
по жељи мало рума
2 кашике какаа

Припрема:

Умутити миксером јаја са шећером, додати млеко, уље и брашно какао прашак за  пециво просејано и све изједначити. Плех премазати уљем и посути брашном и исипати тесто и изравнати. Пећи на 200 степени 25 минута. Охладити бисквит па га извадити и пресећи на пола да се хлади. 

 

У млеко ставити шечер, ванилу чоколаду и маслац  као и две кашике какаа измешане са млаком водом. Оставити да ври на тихој ватри 15 минута па додати млевене орахе и по жељи рум. 

Мало прохладити. Један део бисквита оставити у плеху тако да сечени део буде одозго.  Сипати пола фила мало протрестипа ставити други део такође са сеченин делом одозго. Сипати остатак чоколаде. 

Прочитајте још: Мусака из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Једноставан рецепт, а један мали детаљ ће појачати укус (ФОТО/ВИДЕО)

Можете посути сецканим орасима или шлагом кад се потпуно охлади. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.