Када вам се једе нешто лагано, увек можете да направите домаћи хумус. Идеална храна за топле дане

Здраво јело које можете да направите на брзину је савршена опција за све који су у журби или просто не желе да проводе сате поред шпорета.
Састојци
- 400 г леблебија из конзерве
- 1 кашика тахини пасте
- 1 масни чен белог лука , сецкани
- 3 кашике грчког јогурта
- добро исцедити сок од лимуна
Прочитајте још: ВАРИЈАНТА ЗА ТОПЛО ВРЕМЕ: Направите СУПУ ОД БЕЛОГ ПАСУЉА и уживајте у тањиру пуном здравља (РЕЦЕПТ)
Припрема
- Оцедите леблебије у ситу постављеном изнад чиније. Сипајте леблебије, тахини, бели лук и јогурт у процесор за храну или блендер и умутите да се углади.
- Мутите док не добијете лепу конзистенцију, а затим премешајте у чинију.
- Умешајте сок од лимуна и зачините по укусу.
БОНУС ВИДЕО: