· · Коментари: 0
ДОРУЧАК

Исто, а потпуно другачије: Направите добро познато јело у МИКРО варијанти (ФОТО)

Палачинке су омиљено јело малишана, али и људи свих узраста, па зашто не би ово јело променили?

1593930242_mikro2.jpg
Фото: А. М.

Укус палачинки остаће исти, али ће се величина смањити, што их чини још бољим као јело уз воће, јогурт, мед, шлаг или течну чоколаду.

Прочитајте још: Направите РОЗЕ летњу РУСКУ чорбу која се НЕ КУВА (Фото)

Чим се појаве мехурићи

Састојци:

  • 125 грама брашна
  • кашика шећера
  • јаје
  • чаша јогурта
  • чаша млека
  • кесила ванил шећера
  • мало прашка за пециво
  • прстохват соли

Припрема:

Прво се помешају брашно, шећер, прашак за пециво и со. Додају се жуманце и чаша јогурта. Беланце се умути миксером у шне, па се кашиком, полако дода смеси. Сада треба проценити колико млека треба да се дода. Наиме, смеса не сме да буде превише ретка, али ни густа.

Са воћем, јогуртом и наном
Палачинке се на тигањ сипају кашикицом.

Укључи се рингла, загреје се тигањ са мало уља и кашиком се попут туфни сипају палачинке. Чим се појаве мехурићи палачинке се окрећу. Идеално је да палачинке буду величине металних 10 динара, али тешко је постићио исту величину.

Прочитајте још: Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута

Микро палачинке је довољно полити са мало меда, али може да се дода и сецкано воће као што су банане, јагоде, малине или неко друго сезонско воће. Укусне су као слаткиш или доручак, уз јогурт и неколико листова нане.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.