Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јело од 200 динара које је залудело интернет: Направите ШАКШУКУ за само 10 минута (РЕЦЕПТ)

Идеално за почетнике у кухињи

1692008519_shutterstock_212657716.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ако пратите гастро блогере на Инстаграму уверени смо да вам није промакло да је све популарнији специјалитет шакшука - јело од поврћа и јаја, које не само да је укусно, већ је и врло фотогенично због јарких боја.

Реч је о оријенталном специјалитету које је популарно у Турској, на Блиском Истоку и Израелу, а оригинално вуче порекло из Туниса. Припрема се веома брзо и једноставно, а резултат не може да не буде спектакуларан.

Такође, веома је здрав, а можете га служити и као доручак или лагани ручак или вечеру. Веома подсећа на наш сатраш (бећарац) са мало другачијом припремом.

Састојци:

1 већа паприка

1 главица црног лука

400 грама сецканог парадајза

4 до 6 јаја

2 бела лука

1 кашичица млевене паприке

1 кашичица шећера

со, бибер

маслиново уље

Припрема:

Загрејте маслиново уље у дубљем тигању, па убаците ситно исецкани црни лук. Кратко динстајте, па додајте исецканиу бели лук, а потом и паприку исецкану на коцкице. Када паприка омекша, додајте парадајз, зачине и шећер и оставите 10-ак минута да се крчка.

Убаците једно по једно јаје, као када правите јаје на око, и водите рачуна да вам се не разлије жуманац. Поклопите тигање и оставите 10-ак минута на ватри. Оно што је важно јесте да се сос од парадајза и паприке не залепи за дно тигања, те водите рачуна о температури рингле.

Када је готово, поспите першуном или босиљком, а ако желите да додатно обогатите овај специјалитет можете додати и мало пармезана или нарендати сир преко. Служите уз препечени хлеб.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas