Нема квалитетне славске трпезе без хладних, кремастих салата, које улепшавају уживање у топлим сармама, печењу и домаћим питама, а кинеска је прави специјалитет.
Ако су вам досадиле руска и мимоза салата и желите да пробате нешто ново, а ипак поуздано укусно и једноставно за припрему, не морате више да тражите. Имамо феноменалан славски прилог за вас!
Данас вам представљамо заситну, кремасту и брзу кинеску салату, која се прави за трен ока, али је толико укусна да ће брзо нестати с трпезе, па је слободно одмах направите по дуплим мерама.
Ова салата од пиринча, шунке и јаја једна је од оних које сви воле, а захваљујући комбинацији павлаке, мајонеза и киселих краставчића, има освежавајућу ноту која савршено иде уз слана јела.
Састојци:
- 200 г пиринча
- 200 г шунке
- 3 шоље воде
- 180 г киселе павлаке
- 100 г мајонеза
- 1 кашичица соли
- 4 кисела краставчића
- 4 кувана јајета
Припрема:
Спустите пиринач у шерпу, прелијте водом, посолите, па ставите да се кува. Кад пиринач омекне, склоните на страну да се хлади.
Скувајте јаја, па их исецкајте ситно и помешајте их са ситно сецканим краставцима и шунком.
У то додајте мајонез и киселу павлаку, па посолите још по жељи. Убаците и добро процеђен пиринач, па промешајте и ставите у фрижидер да се хлади.
Пријатно!
(Глоссy)
БОНУС ВИДЕО: