Кромпир салата са пестом се топи у устима
Ова кромпир салата има интезиван укус и одлично се слаже уз друга јела.
Састојци:
1,5 кг кромпира
1 веза босиљка
1 чен белог лука
60 г ренданог пармезана
1 кашика лимуновог сока
1/8 кашичице соли
2 кашике маслиновог уља
2 кашике мајонеза
Припрема:
Како бисте направили ову салату, прво убаците кромпир у шерпу и прелијте водом. Додајте око једну кашику соли у воду, поклопите шерпу и прокувајте. Кувајте кромпир толико да можете лако да га пробушите виљушком (укупно време ц́е зависити од величине кромпира). Оцедите кромпир и оставите га да се охлади.
Док се кромпир кува, направите песто. Додајте босиљак, бели лук, пармезан, лимунов сок, со и маслиново уље у процесор за храну. Пулсирајте док састојци не формирају благо густу пасту. Пробајте песто и додајте со или лимун по жељи, имајуц́и у виду да ц́е се укус мало ублажити када се дода мајонез и песто помеша са кромпиром, па желите да буде јаког укуса.
Умешајте мајонез у песто да бисте направили кремасти прелив од песта. Када се кромпир довољно охлади да се може руковати, преполовите га (или га исеците на комаде од 2,5 цм ако користите вец́и кромпир).
Додајте кромпир и прелив у чинију и мешајте док се кромпир добро не обложи. Сервирајте одмах или охладите у фрижидеру док не будете спремни за јело.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО