Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбољи рецепт за памук крофне: Ваздушасте, лагане и нестварно укусне

Ове крофне, нежне као облак и ваздушасто лагане, пружају савршен укусни доживљај који је тешко заборавити.

1742726765_367951.jpeg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Сазнајте у наставку како се праве памук крофне и зашто су тако посебне!

Потребно је:

- 500 г брашна

- 250 мл млека

- 2 јаја

- 50 г шећера

- 1 кесица сувог квасца (7 г)

- 1 кашичица соли

- 50 г маслаца (отопљеног)

- Уље за пржење

- Шећер у праху за посипање

Припрема:

1. У посуду сипајте топло млеко, додајте шећер и суви квасац. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док се квасац не активира.

2. У другу посуду ставите брашно и со, па додајте активирани квасац, јаја и отопљени маслац. Месите тесто док не постане глатко и еластично.

3. Покријте посуду крпом и оставите тесто да нарасте на топлом месту око 1 сат, или док се не удвостручи. Када је тесто нарасло, премесите га и развуците на дебљину од око 1 цм. Чашом или калупом вадите крофне. Оставите крофне да одстоје још 15-20 минута да мало нарасту.

4. У дубокој шерпи загрејте уље на средњој температури. Пржите крофне са обе стране док не добију златно-смеђу боју.

5. Вадите крофне на папирне убрусе да се оцене од вишка уља. Посипајте шећером у праху пре сервирања.

(Жена)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas