Ове крофне, нежне као облак и ваздушасто лагане, пружају савршен укусни доживљај који је тешко заборавити.

Сазнајте у наставку како се праве памук крофне и зашто су тако посебне!
Потребно је:
- 500 г брашна
- 250 мл млека
- 2 јаја
- 50 г шећера
- 1 кесица сувог квасца (7 г)
- 1 кашичица соли
- 50 г маслаца (отопљеног)
- Уље за пржење
- Шећер у праху за посипање
Припрема:
1. У посуду сипајте топло млеко, додајте шећер и суви квасац. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док се квасац не активира.
2. У другу посуду ставите брашно и со, па додајте активирани квасац, јаја и отопљени маслац. Месите тесто док не постане глатко и еластично.
3. Покријте посуду крпом и оставите тесто да нарасте на топлом месту око 1 сат, или док се не удвостручи. Када је тесто нарасло, премесите га и развуците на дебљину од око 1 цм. Чашом или калупом вадите крофне. Оставите крофне да одстоје још 15-20 минута да мало нарасту.
4. У дубокој шерпи загрејте уље на средњој температури. Пржите крофне са обе стране док не добију златно-смеђу боју.
5. Вадите крофне на папирне убрусе да се оцене од вишка уља. Посипајте шећером у праху пре сервирања.
(Жена)