Oglas
· · Komentari: 0

Najbolji recept za pamuk krofne: Vazdušaste, lagane i nestvarno ukusne

Ove krofne, nežne kao oblak i vazdušasto lagane, pružaju savršen ukusni doživljaj koji je teško zaboraviti.

1742726765_367951.jpeg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Saznajte u nastavku kako se prave pamuk krofne i zašto su tako posebne!

Potrebno je:

- 500 g brašna

- 250 ml mleka

- 2 jaja

- 50 g šećera

- 1 kesica suvog kvasca (7 g)

- 1 kašičica soli

- 50 g maslaca (otopljenog)

- Ulje za prženje

- Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. U posudu sipajte toplo mleko, dodajte šećer i suvi kvasac. Promešajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

2. U drugu posudu stavite brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac, jaja i otopljeni maslac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično.

3. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Kada je testo naraslo, premesite ga i razvucite na debljinu od oko 1 cm. Čašom ili kalupom vadite krofne. Ostavite krofne da odstoje još 15-20 minuta da malo narastu.

4. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite krofne sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

5. Vadite krofne na papirne ubruse da se ocene od viška ulja. Posipajte šećerom u prahu pre serviranja.

(Žena)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas