Ove krofne, nežne kao oblak i vazdušasto lagane, pružaju savršen ukusni doživljaj koji je teško zaboraviti.

Saznajte u nastavku kako se prave pamuk krofne i zašto su tako posebne!
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- 1 kašičica soli
- 50 g maslaca (otopljenog)
- Ulje za prženje
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. U posudu sipajte toplo mleko, dodajte šećer i suvi kvasac. Promešajte i ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira.
2. U drugu posudu stavite brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac, jaja i otopljeni maslac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično.
3. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 1 sat, ili dok se ne udvostruči. Kada je testo naraslo, premesite ga i razvucite na debljinu od oko 1 cm. Čašom ili kalupom vadite krofne. Ostavite krofne da odstoje još 15-20 minuta da malo narastu.
4. U dubokoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite krofne sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
5. Vadite krofne na papirne ubruse da se ocene od viška ulja. Posipajte šećerom u prahu pre serviranja.
(Žena)