Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ ТОРТУ ХАВАНА: Готова је за МАЊЕ од ПОЛА САТА и најважније је да се КОРЕ НЕ ПЕКУ

Освежавајући десерт идеалан за сваку прилику

1702116515_1464580_egipcanka_ls.jpg
Фото: Принтскрин
Oglas

Торта Хавана , иако јој име асоцира на далеку Кубу нема тачно значење свог назива и недостају историјски подаци о њеном пореклу. Оно што је сигурно јесте да ова лагана и кремаста посластица доноси освежавајућу ноту тропских плажа, идеално је за хладне месеце кад нам фали тај сунца зрак.

Богата арома орашастих плодова, карактеристична за Хавана торту, неизоставан је део зимске кухиње и празничних слаткиша, нарочито кад је употпуњена прелепим хрскавим карамелом. Ова посластица стога постаје свеприсутна током Новогодишњих и Божићних празника, јер уноси ноту егзотике у традиционалне празничне трпезе.

Оно што ову торту чини још примамљивијом јесте чињеница да се коре за њу не пеку. Брза припрема и минималан број састојака чине је економичним решењем у поређењу с комплекснијим тортама које захтевају више корака и филова. Ипак, задовољство које пружа на непцима не може се мерити ни са чим другим – као да сте провели дан у кухињи, иако је истина супротна!

 

Време припреме:

30 минута

 

Састојци:

1 л млека

3 кесице желатина (30г)

400 г шећера

1/2 л слатке павлаке

200 г наполитанки

200 г лешника

200 г млевеног кекса

Припрема:

1. Отопите пола количине шећера у шерпици па добијени карамел излијте на пек-папир и оставите да се охлади. Добијену смесу измрвите прстима на ситније комаде.

2. Комаде карамела убаците у сецка са лешником и наполитанкама а на крају додајте млевену плазму. Добијену смесу за кору поделите на 5 једнаких делова

2. Желатин размутите у мало млека. Остатак млека скувајте са остатком шећера. Кад проври, у размућен желатин додајте 2 кашике врелог млека, помешате да нема грудвица, па убаците у млеко са шећером.

3. Павлаку умутите миксером у чврст шлаг и улијте охлађено млеко са желатином.

4. У калупу с покретним ивицама (или шерпу) обложеном пек-папиром убаците један део коре, утапкајте да се лепо распореди па намажите шлагом с млеком. Ређајте наизменићно кору и фил и завршите кором.

5. Оставите преко ноћи у фрижидеру.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas