Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Неодољиво кремаста кекс торта ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Потребно вам је неколико јефтиних састојака (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Кекс торта са кафом постаће ваша нова омиљена посластица

1680260699_kolackeks.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/Хандс Тоуцх
Oglas

Слатки дезерт са укусом кафе увек је сјајан избор за брзо послужење уз шољицу кафе, нарочито ако вам за његову припрему не треба много времена и састојака.

За ову кремасту торту можете употребити било који кекс, а можете повећати количину инстант кафе у рецепту ако желите да буде "јача". У сваком случају, обавезно пробајте овај слаткиш – нећете се покајати!

Састојци:

  • паковање кекса по избору
  • 125 мл топлог млека + још једна кашика 
  • 2 кашике инстант кафе
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика какао праха
  • 250 мл слатке павлаке
  • 40 грама шећера у праху

За декорацију:

  • 1 кашика кристал шећера
  • 1 кашика млека
  • 1 кашика инстант кафе
  • 1 кашика какао праха

Припрема

  1. За умакање кекса: Сипајте 125 мл топлог млека, 1 кашику инстант кафе и 1 кашику шећера, па све добро промешајте и склоните са стране.
  2. За фил: У одвојену посуду сипајте кашику инстант кафе, затим једну кашику какао праха, па кашику топлог млека и мешајте док се не сједини и склоните и то са стране.
  3. За фил: У трећу посуду сипајте 250 мл слатке павлаке, па додајте 40 грама шећера у праху и добро умутите миксером док се фино не згусне и не добијете чврст снег. У то затим убаците смесу са какао прахом, па наставите да мутите.
  4. Ређање кекса и фила: Умачите у прву мешавину (од млека, кафе и шећера) кексиће једнан ипо један, али не предуго да се не би распали, већ тек на секунд. Ређајте кекс по дну калупа за торту, па намажите преко кремастим филом и поређајте још један ред умоченог кекса, па поново премажите филом.
  5. Украшавање: На крају помешајте састојке за декорацију, па кашиком посипајте по површини тортице и пређите чачкалицом да украсите.
  6. Ставите у фрижидер, да одстоји 3-4 сата и стегне се.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas