· · Komentari: 0

Neodoljivo kremasta keks torta GOTOVA ZA 10 MINUTA: Potrebno vam je nekoliko jeftinih sastojaka (RECEPT/VIDEO)

Keks torta sa kafom postaće vaša nova omiljena poslastica

1680260699_kolackeks.png
Foto: Youtube/printscreen/Hands Touch

Slatki dezert sa ukusom kafe uvek je sjajan izbor za brzo posluženje uz šoljicu kafe, naročito ako vam za njegovu pripremu ne treba mnogo vremena i sastojaka.

Za ovu kremastu tortu možete upotrebiti bilo koji keks, a možete povećati količinu instant kafe u receptu ako želite da bude "jača". U svakom slučaju, obavezno probajte ovaj slatkiš – nećete se pokajati!

Sastojci:

  • pakovanje keksa po izboru
  • 125 ml toplog mleka + još jedna kašika 
  • 2 kašike instant kafe
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 250 ml slatke pavlake
  • 40 grama šećera u prahu

Za dekoraciju:

  • 1 kašika kristal šećera
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašika instant kafe
  • 1 kašika kakao praha

Priprema

  1. Za umakanje keksa: Sipajte 125 ml toplog mleka, 1 kašiku instant kafe i 1 kašiku šećera, pa sve dobro promešajte i sklonite sa strane.
  2. Za fil: U odvojenu posudu sipajte kašiku instant kafe, zatim jednu kašiku kakao praha, pa kašiku toplog mleka i mešajte dok se ne sjedini i sklonite i to sa strane.
  3. Za fil: U treću posudu sipajte 250 ml slatke pavlake, pa dodajte 40 grama šećera u prahu i dobro umutite mikserom dok se fino ne zgusne i ne dobijete čvrst sneg. U to zatim ubacite smesu sa kakao prahom, pa nastavite da mutite.
  4. Ređanje keksa i fila: Umačite u prvu mešavinu (od mleka, kafe i šećera) keksiće jednan ipo jedan, ali ne predugo da se ne bi raspali, već tek na sekund. Ređajte keks po dnu kalupa za tortu, pa namažite preko kremastim filom i poređajte još jedan red umočenog keksa, pa ponovo premažite filom.
  5. Ukrašavanje: Na kraju pomešajte sastojke za dekoraciju, pa kašikom posipajte po površini tortice i pređite čačkalicom da ukrasite.
  6. Stavite u frižider, da odstoji 3-4 sata i stegne se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.