Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИШ

Одушевиће вас и укус и мирис: Најједноставнији рецепт за ДОМАЋИ РАТЛУК са ЈАГОДАМА и КОКОСОМ

Ратлук је омиљена посластица уз домаћу кафу.

1629372270_background-2754_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Традиционални турски домаћи слаткиш могуће је припремити и код куће, и то без превише муке!

Захваљујући овом једноставном рецепту, спремићете ратлук у само неколико корака.

Прочитајте још: НИЈЕ РЕЧ О ПУДИНГУ: Овај чоколадни десерт у часи спрема се за 5 МИНУТА (РЕЦЕПТ)

Састојци:

200 грама јагода
120 грама шећера у праху
лимунов сок од пола лимуна
1,5 кесица желатина (око 15 грама)

Због правог летњег укуса, ратлук можете уваљати у кокос.

Припрема:

Штапним миксером или у блендеру уситните јагоде, а потом их помешајте са желатином и оставите да набубри.

У шерпици помешајте шећер у праху с лимуновим соком, добро промешајте и угрејте на врло тихој ватри, па томе додајте смесу с јагодама и желатином.

Држите све док се желатин не отопи и пазите да ова мешавина не прокључа — потребно је само да буде топла. Затим скините ову смесу с рингле и оставите да се хлади, па је мутите неколико минута миксером све док се не згусне.

Обложите дубљу тепсију пек-папиром, па у њу прелијте смесу и ставите на неко хладно место или у фрижидер да се стегне.

После неколико сати, исеците смесу на коцкице, поспите шећером у праху и уваљајте је у кокос. Послужите ратлук охлађен.

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas