Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Освежавајућа посластица богатог укуса: РЕЦЕПТ ЗА КАПКЕЈК са кокосом и лиметом

Капкејк колачи су сјајни јер се праве брзином муње, а то нам је свима потребно током ужурбаних дана

1649158679__________________________________________________________________________kosa1.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Чоколадна варијанта је прави класик, али ако сте расположени за испробавање нових укуса, онда ће вас верзија са кокосом и лиметом одушевити.

Састојци:

  •  1 1/4 шоље вишенаменског брашна
  •  1 кашичица прашка за пециво
  •  1/2 кашичице соде бикарбоне
  •  1/2 кашичице соли
  •  2 велика јаја
  •  3/4 шоље гранулираног шећера
  •  1/2 шоље уља
  •  2 до 3 кашичице корице, од 1 средње лимете
  •  4 кашике сока од лимете, 1 средње лимете
  •  1 кашичица екстракта кокоса
  •  3/4 шоље кокосовог млека, из конзерве

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА "ОБУЧЕНИ" СИР: Брзи залогајчићи који ће вас одушевити благим и ароматичним укусном

Глазура и украси од кокоса:

  •  200 мл крем сира, хладно 
  •  1/2 шоље несланог путера, собне температуре
  •  1 1/2 кашичице екстракта кокоса
  •  1 1/2 шоље шећера у праху
  •  2 до 4 кашике печеног кокоса (пеците заслађене кокосове љуспице у тигању на шпорету или у рерни, често мешајући; када порумени, то ће се десити брзо!)
  •  Кришке лимете исечене на четвртине

Припрема:

Помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со у посуди. У посебној посуди умутите јаја и шећер. Затим додајте уље, лимунову корицу и сок, екстракт кокоса и кокосово млеко.

Савети
За више укуса лимете, истисните комадић украса лимете на колач непосредно пре конзумирања Сачекајте да додате пржени кокос непосредно пре сервирања да остане хрскав. Што дуже стоји на колачу, то више упија влагу из глазуре и постаје мекши.

Мешајте суве састојке у влажне састојке док се не сједине. Немојте претерано мешати.

Обложите калуп за колаче папирним чашама и напуните сваку шољу ⅔ пуне. Пеците на 180 степени 14 минута или док се колач не врати када се лагано додирне. (Наизменично користите чачкалицу да тестирате средину колача.)

Оставите колаче да се потпуно охладе.

Направите глазуру тако што ћете крем сир умутити ручним миксером. Додајте путер по 1 кашику и добро умутите након сваког додавања. Затим додајте екстракт кокоса и шећер у праху одједном и мешајте док се не сједине. Немојте превише мутити глазуру када додате шећер. Ставите глазуру у кесу са калупом и глазирајте врх охлађених колачића. Украсите кришком лимете и поспите прженим кокосом.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas