Једноставна за припрему, а невероватно сочна, ова пита је савршен избор за доручак или вечеру.
Потребно је:
- 250-300 г млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 мања тиквица
- мало белог лука у гранулама
- мало слатке паприке
- 1 јаје
- суви зачин
- млевени бибер
- уље
- танке коре
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- мало уља
Припрема:
Плех обложити пек папиром. Испржити исецкан лук. Месо испржити на луку. Тиквице рендане посолити, па исцедити и додати у месо. Мало динстати. Додати млевену паприку, бели лик, суви зачин и млевени бибер. Додати на крају јаје и све изједначити.
На дно плеха ставите једну кору ивице да висе преко тепсије. Коре гужвати у хармонику, па савити на пола и ређати једну до друге на дно. Додати на сваку згужвану кору кашику надева и раширити.
Преко такође све то поновити док се не истроши. Прекрити са две коре. Питу исећи на коцке. Разбити јаје у чинију, додати јогурт и уље као и једну кашичицу прашка за пециво и прелити питу у засечени део. Протрести да пита покупи течност колико може.
Пећи на 200 степени Ц 50-60 минута. Пријатно!