Oglas
· · Komentari: 0

Pohovana piletina na ITALIJANSKI NAČIN: Evo kako da je pohujete u parmezanu

Piletina pohovana u parmezanu po italijanskom receptu je odlična za brzi i jednostavni ručak, a možete da dodate i salatu po želji.

1749735927_shutterstock_1120331945.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 80 g univerzalnog brašna
  • 2 velika umućena jajeta
  • 240 g prezli prezli
  • 120 g rendanog parmezana
  • 2 kašičice mešavine sušenih začina
  • 600 g pileg filea (4 komada)
  • so i sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 2 kašike putera, podeljene
  • 6 kašika ulja, podeljenih
  • sitno seckani sveži peršun za ukrašavanje
  • 1 limun isečen na kriške za serviranje, opciono

Recept za piletinu pohovanu u parmezanu:

Kako biste pripremili piletinu, zagrejte rernu na 93°C. Stavite rešetku za rernu unutar pleha za pečenje. Pripremite tri plitke posude. U jednu stavite brašno, u drugu umućena jaja, a u treću pomešajte prezle, parmezan i mešavinu suvih začina.

Stavite jedan pileći file na radnu površinu unutar plastične kese sa zatvaračem ili između dva komada plastike. Izlupajte čekićem za meso ili oklagijom na debljinu od 1,2 cm. Ponovite postupak sa preostalim pilećim fileima. Začinite svaki file sa obe strane solju i biberom. Uvaljajte ga u brašno, otresajući višak. Zatim umočite u umućena jaja, i ostavite da se višak ocedi.

Na kraju, premažite obe strane smesom od prezli, lagano pritiskajući da se zalepi. Zagrejte 1 kašiku putera i 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se ne zagreje. Pažljivo stavite 2 pileća filea u mešavinu ulja i pržite dok kora ne postane zlatno-smeđa i hrskava, 3 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite filee na pleh i stavite u zagrejanu rernu.

Nakon što su filei pečeni, pospite solju i ukrasite peršunom, pa servirajte sa kriškama limuna i malo peršuna. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas