Piletina pohovana u parmezanu po italijanskom receptu je odlična za brzi i jednostavni ručak, a možete da dodate i salatu po želji.

Sastojci:
- 80 g univerzalnog brašna
- 2 velika umućena jajeta
- 240 g prezli prezli
- 120 g rendanog parmezana
- 2 kašičice mešavine sušenih začina
- 600 g pileg filea (4 komada)
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
- 2 kašike putera, podeljene
- 6 kašika ulja, podeljenih
- sitno seckani sveži peršun za ukrašavanje
- 1 limun isečen na kriške za serviranje, opciono
Recept za piletinu pohovanu u parmezanu:
Kako biste pripremili piletinu, zagrejte rernu na 93°C. Stavite rešetku za rernu unutar pleha za pečenje. Pripremite tri plitke posude. U jednu stavite brašno, u drugu umućena jaja, a u treću pomešajte prezle, parmezan i mešavinu suvih začina.
Stavite jedan pileći file na radnu površinu unutar plastične kese sa zatvaračem ili između dva komada plastike. Izlupajte čekićem za meso ili oklagijom na debljinu od 1,2 cm. Ponovite postupak sa preostalim pilećim fileima. Začinite svaki file sa obe strane solju i biberom. Uvaljajte ga u brašno, otresajući višak. Zatim umočite u umućena jaja, i ostavite da se višak ocedi.
Na kraju, premažite obe strane smesom od prezli, lagano pritiskajući da se zalepi. Zagrejte 1 kašiku putera i 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se ne zagreje. Pažljivo stavite 2 pileća filea u mešavinu ulja i pržite dok kora ne postane zlatno-smeđa i hrskava, 3 do 5 minuta sa svake strane. Prebacite filee na pleh i stavite u zagrejanu rernu.
Nakon što su filei pečeni, pospite solju i ukrasite peršunom, pa servirajte sa kriškama limuna i malo peršuna. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO