Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Посна БАКЛАВА СА ОРАСИМА: Сочни дезерт којим ћете употпунити Бадњи дан (РЕЦЕПТ)

Оно што је најбитније, поред укуса- је да их доста испадне!

1673001815_shutterstock_1050507344-baklava.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Потребно:

500 гр кора за баклаву
250 гр млевених ораха
4 касике шећера
4 кашике гриза
2 дл уља
1 лимун
1 кашичица прашка за пециво

ПРЕЛИВ:
600 гр шећера
700 мл воде
2 кесице ванилин шећера

Прочитајте још: Сви знају за пребранац, а да ли сте некада спремали МЕЉАНАЦ? МЕЉАНИ ПАСУЉ: Идеалан посни додатак (РЕЦЕПТ)

Припрема
1. Помешајте млевене орахе, шећер, гриз, прашак за пециво са мало сока од лимуна.

2. Коре поделте по две заједно, па колико имате тако добијених кора, и фил поделите на толико делова, да бисте свуда имали пођеднаку количину фила.

Прочитајте још: Припремите ЧЕСНИЦУ по традиционалној рецептури: Најукуснија погача која ће обрадовати целу породицу

3. Једну кору премазите уљем,одозго ставите другу кору и њу премажите уљем, на почетку коре ставите фил, чврсто увијте у ролат.Тако урадите са свим корама.

4. Ређајте ролате у подмазану ђувечару, исеците их на жељену величину, премажите их одозго са мало уља и киселе воде, поспите шећером и ставите у загрејану рерну на 220 степени.

5. Прелив: Воду и шецер кувајте на лаганој ватри 15 мин, пред крај додајте остатак сока од лимуна и ванилин шећер, па хладним сирупом прелијте врућу баклаву. Значи: прво скувајте прелив !
Баклаве је најбоље пећи у оним класичним ђувечарама, јер тако имају довољно сирупа да буду сочне, у већим плеховима не упију тако лепо.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas