Испробајте поврће спремљено тако да ће се свидети свима
Из бакине кухиње нам стиже рецепт за поврће које вам може послужити као прилог или као самостално јело уколико сте на дијтети.
Поврће - састојци:
две тиквице
једна шаргарепа
два кромпира
500 г шампињона
мало маслиновог уља, со (хималајска со)
бибер, млевени оригано
бели лук, першунов лист
босиљак (ко воли), врло мало слатке паприке
Поврће - припрема:
Тиквице се најпре исеку на дебље штапиће, посоле (хималајском сољу) и оставе око 15 минута да пусте вишак течности. Након тога, тиквице мало испрати од соли и пребрисати кухињским убрусом. Затим кромпир исећи на дебље штапиће, док се шаргарепа само пресече на пола. Шампињонима скинути ногице и оставити само главе. Главе шампињона се само посоле (хималајском сољу) и остављају без сувог зачина.
Поврће (тиквице, кромпир, шаргарепа) и шампињоне ставити у једну дубоку чинију. Преко поврћа сипати мало маслиновог уља. Додати со, бибер, оригано, бели лук и першунов лист. Ко воли, може додати и мало босиљка. И врло мало слатке паприке.
НАПОМЕНА: Шампињоне не чинити сувим зачинима. Све добро измешати рукама да се зачини равномерно распореде по сваком комаду. Плех за печење обложити папиром за печење и распоредити поврће. Пећи док не добије лепу златну боју. Служити топло уз посну чорбу и интегрални хлеб.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ