Isprobajte povrće spremljeno tako da će se svideti svima
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za povrće koje vam može poslužiti kao prilog ili kao samostalno jelo ukoliko ste na dijteti.
Povrće - sastojci:
dve tikvice
jedna šargarepa
dva krompira
500 g šampinjona
malo maslinovog ulja, so (himalajska so)
biber, mleveni origano
beli luk, peršunov list
bosiljak (ko voli), vrlo malo slatke paprike
Povrće - priprema:
Tikvice se najpre iseku na deblje štapiće, posole (himalajskom solju) i ostave oko 15 minuta da puste višak tečnosti. Nakon toga, tikvice malo isprati od soli i prebrisati kuhinjskim ubrusom. Zatim krompir iseći na deblje štapiće, dok se šargarepa samo preseče na pola. Šampinjonima skinuti nogice i ostaviti samo glave. Glave šampinjona se samo posole (himalajskom solju) i ostavljaju bez suvog začina.
Povrće (tikvice, krompir, šargarepa) i šampinjone staviti u jednu duboku činiju. Preko povrća sipati malo maslinovog ulja. Dodati so, biber, origano, beli luk i peršunov list. Ko voli, može dodati i malo bosiljka. I vrlo malo slatke paprike.
NAPOMENA: Šampinjone ne činiti suvim začinima. Sve dobro izmešati rukama da se začini ravnomerno rasporede po svakom komadu. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje i rasporediti povrće. Peći dok ne dobije lepu zlatnu boju. Služiti toplo uz posnu čorbu i integralni hleb.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU