Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Рецепт који ће вас одушевити: Фантастичан РОЛАТ са ананасом и белом чоколадом (ФОТО/ВИДЕО)

Засладите се за крај радне недеље.

1633078761_20210929_112002.jpg
Фото: Бакина кухиња
Oglas

Данас се у бакиној кухињи спрема десерт који је прави празник за непца. 

Спој беле чоколаде и ананаса ће вас одушевити, а поред изванредног укуса, овај ролат се лако спрема.

Прочитајте још: ПИЦА из ТИГАЊА: Занимљив рецепт који морате пробати (ФОТО/ВИДЕО)

Састојци:

- За фил:

200 мл слатке павлаке

20 г путера

100 г беле чоколаде

1 шлаг

- За кору:

3 јаја

3 кашике шећера

1 ванилин шећер

3 кашике  брашна

1/2 прашака за пециво

3-4 кашике уља

1-2 кашике какао праха

око 4 круга ананаса из конзерве

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно, прашак за пециво и уље. Поделити на два дела, а у једнан део додати какао и кашику уља, и добро изједначити.

У посебне кесице или шприцеве сипати тесто и наизменично правити траке у плеху који сте обложили пек папиром.  Пећи на 200 степени око 15 минута. Врућ бисквит потом увити заједно са папиром, да се охлади.

Фото: Бакина кухиња

Слатку павлаку поставите у шерпицу и кувајте док не почне да ври, па затим додајте путер и кувајте док се не отопи. Склоните шерпу с рингле, додајте изломлену белу чоколаду и измешајте док се не отопи.

Сачекајте да се охлади, па ставите у фрижидер. Додати 1 шлаг крем и умутити све заједно са миксером Рашитити бисквит и премазати филом и увити га и поново у фолију. Оставити да се прохлади  2-3 сата у фружидеру.

Цео процес припреме можете погледати у видеу испод.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas