· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

Рецепт за бакине ПАПРИКЕ, које ће вам постати ОМИЉЕНА ЗИМНИЦА (ФОТО/ВИДЕО)

Оставите паприке према једноставном бакином рецепту.

1632897721_PAPRIKE.png
Фото: Бакина кухиња

Данас се у бакиној кухињи спрема зимница по јединственом рецепту.

Потребно је:

3 кг паприке бабуре или сомборке
3 литра воде 
1 л сирћета алкохолног (а можете и пола литра, ако не волите пуно кисело)
2-3 кашике шећера
100 гр соли
1 главица белог домаћег лука
бибер у зрну
мало слачице у зрну
целеров и першунов лист

Прочитајте још: Време је за зимницу: Како да направимо најукуснију ТУРШИЈУ? (ФОТО/ВИДЕО)

Припрема:

Паприку добро опрати и извадити семе. Пазити да није унутра трула, и сваку сумњиву избацити.
У шерпу сипати 3 л воде и 1 литар сирћета (или пола литра ако не волите да буде прекисело). Убацити со и шећер и ставити на шпорет да проври. 

Фото: Бакина кухиња

Убацити паприку и покрити да ври само 1 минут и одмах вадити у ванглицу и поклопити. Врућу паприку ређати у добро опране тегле и додавати између бели лук сечен на пола, зрна бибера и слачице у зрну. 

Притиснути пластичним притискачима и налити истом течношћу у којој се паприка барила. Затворити новим поклопцима.  Убацити у хладну рерну па је укључити на 90 степени и тајмер на 90 минута.

Фото: Бакина кухиња

Оставити тегле у рерни до ујутру да се охладе и кад рерна искључи.

Овако спремљене паприке могу стајати 2 године.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.