Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како Италијани спремају КРЕМПИТУ: Освежавајућа посластица се по овоме се разликује од наше

Кремпита има више начина припреме

1694522424_shutterstock_389588914.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кремпита је чувена посластица која се прави од лиснатог теста, а између иде фил од ваниле. Свака домаћица има неки свој рецепт за познати колач, а ми предлажемо да испробате италијанску верзију у коју се додаје и фил од воћа који јој побољшава укус и чини освежавајућом. Уживајте!

Прочитајте рецепт за лажну кремпиту.

Састојци:

  • 500 г лиснатог теста
  • 800 мл млека 
  • 3 жуманцета 
  • 6 кашика шећера 
  • 20 г ванила шећера 
  • 6 кашика скроба 
  • 80 г путера 
  • 200 мл слатке павлаке 
  • За воћни фил:
  • 400 г бобичастог воћа 
  • 100 г шећера 
  • 30 г скроба 
  • 100 мл воде 

Припрема:

На побрашњеној површини развуците лиснато тесто да буде величине плеха за рерну. Ставите га на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута. Покријте крпом и оставите да се охлади. У шерпи помешајте млеко, шећер, ванилин шећер, жуманца и скроб. Добро промешајте тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Склоните са шпорета, па додајте путер и мешајте док се не истопи. Сипајте слатку павлаку и добро умутите. У шерпи помешајте воће и шећер, а у некој посуди размутите скроб са водом и додајте у воће. Кувајте док не крене да кључа, па оставите на шпорету још 5 минута. Лепо испасирајте, па додајте размућени скроб и промешајте. Оставите 10 минута да се охлади. У калуп ставите кору, премажите жутим филом, а затим и воћним, па ставите другу кору. Оставите у фрижидеру 6 сати и служите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas