Послушајте савет искусних домаћица

Проја је типично јело које се у нашем народу једе за доручак. Направљена од кукурузног брашна, може бити и прилог неким другим јелима.
Када је направите, њен мирис ће се проширити целом кућом и врло брзо ће и последње парче нестати са ваше трпезе.
Свака домаћица има свој рецепт за који тврди да је најбољи, а ми вам доносимо рецепт за проју „на шоље“ како бисте што лакше и што брже припремили овај старински специјалитет за доручак или вечеру.
Приликом одмеравања састојака користите шољу од 200 милилитара.
Проја - састојци:
2 јаја
шоља кукурузног брашна или паленте
шоља белог брашна
шоља јогурта
пола шоље уља
пола шоље воде (обичне или киселе)
кесица прашка за пециво
пола равне кашичице соли
300 г сира
Проја - припрема:
Помешајте кукурузно брашно, бело брашно, прашак за пециво и со, па додајте течне састојке – јаја, јогурт, уље, воду или киселу воду, и све добро сједините варјачом или миксером.
У умућену смесу додајте измрвљен сир, па још једном све добро промешајте и сипајте у подмазан и брашном посут плех или у калупе за пројице које није потребно подмазивати.
Пеците проју у загрејаној рерни на 220 степени отприлике 25 до 30 минута.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ