Посне палачинке припремају се без млека и јаја, а толико су укусне и мекане, да нећете моћи да их се заситите.

Најлепша варијанта је да их нафилујете мармеладом с укусом по жељи и поспете млевеним орасима. Овај рецепт је идеалан за све оне који посте, а већ знате да се палачинке брзо и једноставно припремају.
Уколико желите, можете пробати и варијанту са какаом и шећером, кокосом... али пожељно је да састојке посипате на вруће палачинке како би се све фино растопило.
Такође могу бити попуњене циметом и шећером, а можете направити и слане палачинке, како је објашњено на Јутјуб каналу "Схерпица Реципес". На вама је само још да их направите!
Рецепт за посне палачинке
Састојци:
- 500 мл воде (плус још мало да би се разредило на густину течног јогурта)
- 350 гр меког брашна
- 1 кашичица шећера
- пола кашичице соли
- 2 кесице ванилин шећера или арома
- мало нарибане корице лимуна (не мора)
- 3 кашике уља за тесто + неколико капи уља за пржење (у добром тигању без уља)
- 1 кашичица прашка за пециво
Припрема:
Измешајте воду, шећер, со, ванилу, уље и нарибану корицу лимуна. Додајте брашно и прашак за пециво. Измешајте да нема грудвица и пеците у добро загрејаном тигању, док се пеку смањите, тј. коригујте температуру да палачинке не би изгореле. Пеците их с обе стране. Намажите и уролајте, и - уживајте. Пријатно!