Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРЕЈСКА КУХИЊА

РЕЦЕПТ ЗА ПРОЛЕЋНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Искористите остатке поврћа за доручак или вечеру са укусним умаком

Прославимо пролеће 2022. уз јачеџон, корејску палачинку од поврћа!

1649151998__________________________________________________________________________kosa1.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Уколико вам је остало помало од сваког поврћа и не знате да како да га искористите, време је да се упознате са класиком корејске кухиње. Јачеџон се лако прави, а укус је прави пролећни.

Састојци

  • 4 млада лука, исечена 
  • ⅓ шоље празилука (опционо), танко нарезан 
  • ситно исецкане тиквице (око 1/2 шоље)
  • 1 зелена чили паприка, опционо, нарезана на кришке
  • ситно исецкан црни лук
  • ⅓ шоље слатког кромпира
  • 1 свежа печурка

Такође

  • ¾ шоље вишенаменског брашна
  • ½ кашичице соли
  • ¾ шоље воде
  • биљно уље

Сос за умакање

  • 1 кашика соја соса
  • 2 кашичице белог сирћета
  • 1 кашичица љутих папричица, по жељи
  • 1 кашичица пржених семенки сусама

Упутства

Направите сос за потапање: У чинији помешајте соја сос, сирће, љуспице љуте паприке (ако користите) и сусам и добро измешајте кашиком. Пребаците га у малу посуду. Оставите по страни.

Прочитајте још: ВОЋНИ КОЛАЧ С ЈАБУКАМА који се прави за час! Најукуснија посластица за уживање (РЕЦЕПТ)

Направите тесто:

У чинији помешајте млади лук, празилук (ако користите), тиквице, зелену чили паприку (ако користите), лук и слатки кромпир. Додајте со у брашно и ¾ шоље воде. Добро промешајте дрвеном кашиком.

Направите палачинку:

Загрејте велики тигањ који се не лепи на средње јакој ватри.  Додајте око 2 кашике биљног уља и мешајте около да равномерно обложите тигањ. Додајте тесто у тигањ и равномерно га распоредите.
Смањите ватру на средњу и ставите печурке нарезане на кришке. Лагано их притисните дрвеном кашиком или лопатицом.

Пеците 4 до 5 минута док дно не постане хрскаво, златно смеђе боје. Ухватите дршку тигања и окрените је тако да се палачинка помера и равномерно пече испод. Окрените палачинку.

Појачајте ватру на средњу и додајте 1 до 2 кашике биљног уља дуж ивица палачинке. Подигните једну ивицу лопатицом и нагните тигањ тако да уље тече испод палачинке.

Пеците 3 до 4 минута док обе стране не постану златно смеђе, повремено притискајући лопатицом.
Окрените још једном и пеците још 2 минута.

Служити:

Пребаците га на велики тањир и послужите одмах са сосом.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas