Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шкотске ПАЛАЧИНКЕ по рецепту КРАЉИЦЕ Елизабете: Ову посластицу је обожавала, а често ју је и сама правила

Рецепт за преукусну посластицу коју је спремала краљица лично

1663503001_Foto-Profimedia-Pexels.jpg
Фото: Профимедиа, Пеxелс
Oglas

Краљица је имала одређена правила у исхрани којих се држала, као и ритуали који без којих није могла да замисли дан. Оно што је мало ко знао је да је краљица обожавала шкотске палачинке. Често их је и сама спремала, а приликом посете америчког председника Ајзенхауера 1959. године, оне су биле сервиране као дезерт.

Ајзенхауер се толико одушевио њиховим укусом, да је краљицу питао за рецепт. Она му је писаним путем исти  послала, а поред потребних састојака и начина припреме, на рецепту је писала мала напомена.

"Када правим мање палачинки, смањим количину брашна и млека, али количину осталих састојака не мењам. Такође, понекад сам их припремала тако што сам уместо шећера користила меласу или златни сируп и то може да буде веома укусно", поручила је Елизабета.

Испробајте рецептуру краљице Елизабете која је одушевила највеће моћнике.

Потребни састојци:

4 шољице брашна (око 400 грама)
4 кашике шећера у праху
2 шољице млека
2 јаја
2 кашичице соде бикарбоне
3 кашичице винског прашка за пециво (доступан у боље снадбевеним продавницама здраве и органске хране)
2 кашике истопљеног путера

Прочитајте још: КРМЕНАДЛЕ А ЛА РАДОШ: Спрема их на посебан начин (РЕЦЕПТ)

Начин припреме:

Умутите заједно јаја, шећер и половину потребне количине млека. Додајте брашно у умућену смесу, па поново мешајте, додајући и преостало млеко, соду, прашак за пециво и маслац. Тесто треба да буде гушће од смесе за обичне палачинке, односно никако не би требало да се разлива.

Палачинке би обликом требало да подсећају на америчке, дакле правите мање кругове на тигању. Тигањ премажите га са мало уља како се тесто не би лепило.

Палачинке пржите на добро загрејаном тигању, а када се на површини палачинке појавите меурићи окрените је и пеците на другој страни још око 30 до 60 секунди, односно док не порумене. Пријатно, уживајте!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas