Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стари ПЕКАРСКИ трик: Додајте један састојак у ХЛЕБ и он ће бити свеж и до ТРИ дана, а укус ће вас одушевити

Испробајте рецепт за најукуснији хлеб

1700988414_Foto-Shutterstock-hleb1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Чувени пекарски трик помоћи ће да лепиње, хлеб и пите буду свежи и по 3 дана. Потребна вам је једна намирница и добар рецепт. Довољно је да додате само један састојак и да ваше пециво буде савршено.

Он помаже код свих врста теста, а у питању је скроб. Ако њега додате у тесто, оно ће бити прозрачније, а лепиње и пите укусније и свежије. Оно што је битно да урадите је да помешате скроб са брашном, па да тако додате у тесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.

Рецепт за најукуснији хлеб

Потребни састојци:

  • 500 грама брашна
  • кесица сувог квасца
  • 300 мл млаке воде
  • две равне кашичице соли
  • 2 кашике маслиновог уља

 

Припрема:

У већу посуду додајте суви квасац, брашно, млаку воду, со и маслиново уље, па умесите глатко тесто. По потреби, додајте мало брашна док месите.

Тесто преместите у посуду коју сте претходно премазали маслиновим уљием, прекријте крпом и оставите да одстоји око сат времена, све док дупло не нарасте.

Нарасло тесто пребаците на побрашњену површину, па га поново замесите и на крају ставите у науљени плех, па оставите тесто око 30 минута да још мало надође. Пре него што хлеб ставите у рерну, направите неколико резова ножем по површини.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 °Ц и пеците око 45 минута, односно све док хлеб не добије лепу златкасту боју. Извадите хлеб, умотајте га у крпу и оставите пар минута да се охлади.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas