· · Коментари: 0
ТОРТЕ И КОЛАЧИ

Торта - колач од банана и пишкота: Рецепт за овај летњи дезерт тражиће вам сви (ВИДЕО)

Овај преукусни торта - колач одушевиће и најизбирљивије сладокусце.

1622232115_torta-s-bananama.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/ Кувајмо лако

Овај лагани колач увек ће бити одличан избор за вреле дане који нам стижу. Једноставно се прави, потребно је минимално времена а уживање траје до последњег парчета.

АКо је до сад нисте пробали, овај колач уврстићете у омиљене - то је сигурно!

Потребни састојци:

3 паковања пишкота (300г)

2 л млека

3 пудинга од ваниле

3 кесице шлага

125г маслаца

150г шећера у праху

3 веће банане

2 ванилин шећера

сок од једног лимуна

Поступак припреме:

У 1 литар млека скувати 3 пудинга од ваниле. Умутити пенасто 125г маслаца са 150г шећера у праху. У прохлађен пудинг додати умућен маслац са шећером у праху и 2 кесице ванилин шећера. Умутити све са миксером. Крем поделити на два једнака дела и оставити да се охлади. Непосредно пре почетка филовања торте ољуштити банане и пресећи уздужно на пола.

Прелити соком од једног лимуна да не потамне. На тацни поређати први слој пишкота, које су претходно умочене у хладно млеко. Преко пишкота премазати једну половину крема од ваниле. Банане поређати у супротном смеру од пишкота преко крема.

Ређањем банана на тај начин се добија леп пресек сваког парчета торте. Преко банана додати опет слоја крема и као завршни слој додати пишкоте претходно умочене у млеко.

Торту одложити у фрижидер да се охлади и стегне на неколико сати. Умутити шлаг са једним делом преосталог млека и премазати преко торте. Украсити торту по жељи. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.