Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик да вам ЗЕЛЕНА САЛАТА дуже траје: Шта ртеба да урадимо када је донесемо са пијаце

Постоји трик да очувате хрскавост и свежину главице зелене салате након што је купите и ставите у фрижидер.

1712488873_shutterstock_1479065984.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сигурно се дешавало да хоћете да направите сендвич или оброк салату са свежим зеленим листовима зелене салате, али се брзо разочарате, јер је увенула и изгубила свежину. Уколико волите поврће и зачинско биље, можда ће вам се допасти и трик за кување са зачинским биљем.

Најважнијикорак у томе да вам зелена салата дуже траје је да не остављате вишак воде на салати, односно да не перете главицу салате, док не будете спремни да је поједете.

Не само да треба да избегавате прање зелене салате одмах када се вратите куц́и из продавнице, вец́ би требало да је чувате целу, односно да је не сечете. Резање зелене салате излаже већу површину губитку влаге и већа површина је подложна буђи/бактеријама у окружењу, тако да не треба да је сечете док не будете спремни да је једете.

Поента је да оперете и исечете зелену салату непосредно пре него што је сервирате, јер тиме спречавате накупљање воде на листовима и смањујете површину салате која је подложна буђи и бактеријама. Микроорганизми обично расту брже када су присутни влага и кисеоник.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas