Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како одржати салату у кесама свежом што је дуже могуће? Једна од тајни је УБРУС

Реците збогом влажним салатама! Уз пар једноставних савета, вашој салати биће продужен век трајања

1651692708_salad-ga6037cdb5_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Чини се да се зелена салата "поквари" чим је први пут отворите. Обично се или скупи или сасуши и овлажи и онда је неупотребљива. Скоро да се никада не деси да успете да потрошите целу салату из кесице пре него што пропадне. Али уз ове савете, можете учинити да траје мало дуже него иначе.

Прочитајте још: Шта је ЛИМУНОВА ТРАВА? Има врло јединствен укус и може оплеменити ваша јела, а ево како да је користите!

Најбитније и најлогичније је да добро прегледате салате у продавници и бирајте само ону која је у врхунском стању. Деликатно зеленило попут руколе и беби спанаћа има ограничену отпорност. Листови зелене салате који су претходно сасечени већ су у фази пропадања, тако да је паметније куповати целе главице салате уместо оне у кесицама. 

Убаците убрус у кесу са зеленилом да одвучете влагу и спречите кварење. Уверите се да је температура у фрижидеру довољно ниска. Уколико приметите неки лист да је почео да трули, брзо га уклоните јер он повлачи и остале листове за собом. Постоји разлог зашто је мешавина салате у врећицама тако популарна. Они су згодан и ефикасан начин да задржите свеже зеленило у кухињи без куповине гомиле различитог лиснатог поврћа. Од тога да буде основа за богате салате до састојка за смути са богатим хранљивим састојцима - мешавина различитих салата је идеална за све, а већ је исецкана тако да нема потребе да се малтретирате у кухињи око ње, већ само истресете из кесе. 

Међутим, баш зеленило у овој форми и у кеси се најбрже квари, што често доводи до тога да ни не стигнемо да га поједемо до краја. Практично можете да гледате у реалном времену како се кеса шареног, веселог мешаног зеленила салате брзо претвара у влажну мрљу љигаве каше смеђе нијансе.

Поред коришћења убруса, уклањања трулих делова салате и подешавања фрижидера, врло је битно да кесицу након употребе добро, скоро херметички затворите! Користите штипаљке за кесице или уређај за херметичко затварање и то ће сигурно продужити животни век ваше салате уз савете које смо вам већ дали!


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas