Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗБОГ КОГА ПРЖЕНА ЈАЈА НИКАДА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Један састојак мења све, а није ни уље ни ПУТЕР!

После овога пржена јаја више никад неће бити иста – један састојак мења све, а није ни уље ни маслац!

1756967968_shutterstock_2480040459--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да би пржена јаја била укуснија и кремастија, уместо уља или маслаца, на загрејан тигањ треба додати кашику павлаке. Пустите да се отопи, а затим на њу разбијте јаја и испеците их као и обично. Овај једноставан трик ће беланцету дати невероватну мекоћу, а јајима богатији укус. Веровали или не, овај једноставан додатак претвара скроман доручак у право мало гастрономско искуство.

Пржена јаја су за многе синоним за брз и хранљив доручак. Свако има неки свој начин припреме – неко воли хрскаве ивице, неко ровито жуманце, а неко добро печена. Међутим, шта ако постоји начин да увек испадну савршено кремаста, мекана и пуна укуса, без бојазни да ће бити сува или „гумена“?

Један кулинарски трик који се недавно проширио друштвеним мрежама укључује један састојак који већина нас има у фрижидеру.

Зашто баш павлака?

Можда звучи необично, али павлака је кључ за савршену текстуру. За разлику од уља које пржи јаја на високој температури и понекад их чини жилавим, павлака садржи масноћу и влагу које „нежније“ термички обрађују јаја. Резултат су беланца која су изузетно мекана и сочна, а жуманца остају кремаста. Поред тога, павлака даје јајима благо богат  који се савршено слаже са њиховом природном аромом.

Поступак припреме корак по корак

Припрема је заиста једноставна и не захтева никакве посебне вештине. Потребно је да пратите неколико лаких корака:

– Загрејте тигањ на средњој температури. Важно је да тигањ не буде превише врућ.

– Додајте пуну кашику киселе павлаке и пустите да се отопи и лагано зацврчи.

– Када се павлака отопила, пажљиво разбијте јаја директно на њу.

– Посолите и побиберите по укусу и пеците јаја онолико дуго колико волите – било да желите ровита или тврђе печена жуманца.

Приметићете да се јаја пеку равномерно, а павлака ствара диван, кремасти „сос“ око њих, спречавајући да загоре или да се залепе за тигањ.

Додатни савети за савршен укус

Иако су јаја спремљена на павлаци сама по себи укусна, увек има простора за мале додатке. Слободно се поиграјте зачинима. Поред соли и бибера, можете додати мало туцане љуте паприке за пикантност или посути свежим зачинским биљем попут влашца или першуна пре служења. На самом крају печења, можете додати и мало ренданог сира по жељи, који ће се отопити и додатно обогатити јело.

Испробајте овај трик већ следећег јутра и уверите се сами зашто су многи који су га већ пробали одушевљени.

(Крстарица)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas