· · Коментари: 0
ЗИМНИЦА

ТУРШИЈА какву до сад нисте пробали - ЦРВЕНИ ЛУК у тегли готов за САТ ВРЕМЕНА! (РЕЦЕПТ)

Да ли сте икада пробали укисељени црвени лук?

1631003927_Depositphotos_365613032_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Његова припрема не захтева много времена јер је луку потребно свега сат времена да се укисели. Резултат је фантастичан па не чуди да многи ресторани користе управо укисељени црвени лук као тајни зачин како би побољшали укус разним јелима.

Прочитајте још: ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!

Рецепт за укисељени црвени лук

Састојци:

  • 2 црвена лука
  • 1 шоља јабуковог сирћета
  • 1 шоља воде
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашичица хималајске соли
  • 1 чен белог лука, изгњечен
  • 1 кашичица бибера у зрну, опционо

Упутство за припрему:

Припремите стаклену теглу средње величине. Ставите пар зрна црног бибера. Исеците црвени лук на полумесеце и распоредите га у теглу. Изгњечите бели лук.

У шерпи загрејте сирће, воду, шећер, бели лук и со. Мешајте док се шећер и со не отопе, отприлике око 1 минут.

Оставите добијену течност да се охлади, па је прелијте преко црвеног лука. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер.

Кисели лук биће спреман за јело након што омекша и поприми јарко ружичасту боју. Уколико је лук танко сечен, потребно је да одстоји око 1 сат, а уколико је дебље сечен, потребно је да одстоји преко ноћи. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.